BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,95
ALTIN 2.502,00
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

CHP eğitimde eşitlik istemiyor

CHP'nin katsayı kuralının yeniden uygulanması için Danıştay'a başvurması eğitim camiasında tartışılıyor.

Abone ol

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert, CHP’nin bazı okulların öğrencileri yarışa avantajlı girsin ve diğerleri ağzıyla kuş tutsa da onlara yetişemesin diye Danıştay’a, katsayı eşitliliğinin kaldırılması için başvurduğunu söyledi.

Sert, "Eğitimciler olarak bir zulümden kurtulduk diye sevinirken CHP, yine her zamanki CHP’liğini yaptı. Milletin sevinci yarım kaldı. 13 yıldır Türk çocuklarını adaletsiz, haksız bir yarışın girdabında boğan üniversite sınavında uygulanmakta olan katsayı farklılığını kaldırma girişimleri, her defasında duvara tosluyor. Bu defa kutsal bayrağı CHP devraldı. Halkın en az yüzde 80'inin rahatsız olduğu bir uygulama, adında 'halk' olan bir partiyi haddinden fazla rahatsız etmiş olmalı ki soluğu Danıştay’da aldı.” dedi.

CHP’nin bugüne kadar halkın talepleri noktasında adım atmadığını öne süren Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Sert, “Bizi yanıltmadı. Onlar istiyor ki bazı okulların öğrencileri yarışa avantajlı girsin, diğerleri ağzıyla kuş tutsa da onlara yetişemesin. Sayın CHP, okullarımızın bir kısmı ders programları yönüyle zaten meslek liselerine göre üniversite sınavında avantajlı. Bir de maça 5-0 önde başlatmanın âlemi var mı? Hak, hukuk, adalet bunun neresinde? Hiç empati nedir bilmez misiniz? Oransal anlamda bir yekûn teşkil etmeyen okulların başarısı, sizi neden bu kadar rahatsız ediyor? Herkesi meslek lisesi dışındaki okullara yönlendirmenin, memleket ekonomisine ne faydası var? Haydi bizi dinlemiyorsunuz anladık, 'Meslek lisesi memleket meselesi' diyen iş dünyasına hiç mi kulak vermezsiniz? Bu katsayı farklılığı yüzünden meslek liselerinde kalitenin dibe vurduğunu görmüyor musunuz?” şeklinde konuştu.

CHP bu şekilde devam ettiği sürece Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “yeni CHP” söyleminin havada kalacağını söyleyen Ahmet Sert, “Hiç kimse yeni anayasa çalışmalarında CHP’ye umut bağlamasın. Mevcut CHP, kırmızı çizgilerinden asla taviz vermez, o tavırla da mutabakat, konsensus beklentileri başka bahara kalır. Eğer yeni anayasa bunlar olmadan olmayacaksa Türkiye daha uzun süre çağdaş, sivil ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşamaz. Özgürlükçü anayasaya sahip olmayan ülkelerin de her açıdan medeni, gelişmiş olması düşünülemez, çünkü özgürlüğün olmadığı yerde her gelişme güdük olur.” dedi.

Danıştay’ın, CHP’nin göremediği gerçekleri görmesi ve bir daha gençlerin önüne bariyer koymamasını da isteyen Sert, şunları kaydetti: “Yargı herkesi bağlasa da bilinmelidir ki hiç kimse, uzun yıllar haklı talepleri engelleyemez. Engelleyici her tavır, karşı tarafın iradesini biraz daha güçlendirir. Engelleyicilerin karşısındaki halka biraz daha büyür. Yıllardır bu döngü hep yaşanıyor. Birileri eriyip yok olmaya yüz tutmasına rağmen bu gerçeği görmüyor, görmemekte ısrar ediyor. Allah ıslah etsin.”