BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.427,59
HABER /  GÜNCEL

Karadeniz derbisinde iki gol

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında oynanan Samsunspor ile Orduspor arasındaki Karadeniz derbisini, kazanan taraf Samsunspor oldu.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında oynanan Samsunspor ile Orduspor arasındaki Karadeniz derbisini, ev sahibi ekip yeni transferi Gekas'ın golleriyle 2 - 0 kazandı.

Ligde 12 haftalık galibiyet hasretine geçen hafta İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında son veren Orduspor, 9 haftadır kazanamayan Samsunspor'a konuk olduğu maçta sahadan 2 - 0 mağlup ayrıldı. Samsunspor ise bu sezonki 3. galibiyetini alırken 9 haftalık kötü gidişine de son verdi.

İkinci yarıda kadrosunu Gekas, Serdar Özkan, Uğur Boral ve Murat Ceylan gibi isimlerle güçlendiren ev sahibi kırmızı - beyazlılar, iki hafta önce kupada penaltılarla elediği rakibini bir kez daha devirmenin büyük sevincini yaşadı.

Ligde 13 hafta sonra kazanan konuk ekip ise Samsun'dan puanla dönmek istiyordu, ancak sahadan 2 - 0 mağlup ayrıldı. Konuk ekipte sakatlığı süren deneyimli golcü Fatih Tekke ile Afrika Kupası'nda bulunan Gosso kadroda yeralmadı. Samsunspor'da ise Afrika Kupası'nda bulunan Bance ve sakatlığı süren Selim Teber dışında eksik yoktu.

16. dakikada Culio'nun sert vuruşunda top, üstten auta çıktı.

20. dakikada Yenal'ın soldan ortasında topu göğsü ile yumuşatarak önüne alan Gekas, defanstan sıyrıldıktan sonra plase bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

27. dakikada Ekigho'nun rakip iki oyuncudan sıyrıldıktan sonra ceza sahasına girer girmez yerden sert vurduğu top, defansa çarparak kornere çıktı.

30. dakikada Murat'ın ceza sahası dışından sert vuruşunda top, üstün auta gitti.

40. dakikada Abdurrahman'ın soldan ortasında Culio'nun gelişine sert vurduğu meşin yuvarlak, yandan auta çıktı.

65. dakikada gelişen Orduspor atağında Culio, aldığı topla Samsunspor kalesine hızla ilerledi, ceza sahasına girmeden vurduğu sert şutta meşin yuvarlak üstten az farkla auta çıktı.

69. dakikada sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşu Culio kullandı. Doğrudan kaleye vuran Rumen futbolcunun sert şutunu kaleci Ertuğrul son anda üstten kornere tokatladı.

74. dakikada Gekas Samsunspor'u 2 - 0 öne geçirdi. Bu dakikada gelişen atakta Ekigho taşıdığı topla korner çizgisine indi, içeriye çıkardığı topa Gekas ayak koydu ve hem kendisinin hem de takımının 2. golünü kaydetti: 2 - 0.

Stat: Samsun 19 Mayıs

Hakemler: İlker Meral, Orkun Aktaş, Hakan Yemişken

Samsunspor: Ertuğrul 6, Adem 6, Kemal 5, Valdomiro 7, Bahia 7, Murat Yıldırım 6, Fink 6, Murat Ceylan 5 (Dk. 65 Khubutia 4), Yenal 4 (Dk. 46 Hakan 5), Ekigho 7, Gekas 8 (Dk. 84 Dominguez ?)

Orduspor: Fevzi 4, Abdurrahman 4, Yalçın 4, Garcia 4, Selçuk 4, Dalmat 3 (Dk. 46 Jovito 3), Onur 4 (Dk. 65 Abdulkadir 3), Ali 3, Hakan 3 (Dk. 75 Riberio 3), Culio 4, Stancu 3

Goller: Dk. 19 ve 74 Gekas (Samsunspor)

Sarı kartlar: Dk. 60 Fink, Dk. 81 Khubutia, Dk. 90+3 Dominguez (Samsunspor), Dk. 73 Garcia, Dk. 82 Culio, Dk. 90 Abdulkadir (Orduspor)