BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,58
ALTIN 2.387,07
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP adaylarını ne zaman açıklayacak?

30 Mart yerel seçimleri öncesi aday belirleme sürecinin sürdüğü CHP'de tanıtım tarihi belli oluyor.

Abone ol

CHP kurmayları, Kadıköy, Ataşehir, Konak, Karşıyaka, Muratpaşa, Konyaaltı gibi belediyesi CHP'de olan ilçelerin başkan adaylarının durumunu 15 Ocak'ta masaya yatıracak. Aynı gün CHP'nin tüm belediye başkan adayları da kamuoyuna duyurulacak.

Gerçek Gündem'in edindiği bilgiye göre, CHP MYK 15 Ocak sabahı toplanacak ve isimler üzerinde analiz yapacak. Aynı gün öğleden sonra ise Parti Meclisi (PM) toplanacak. Belediyesi CHP'de olan ilçelerin başkan adayları da bu toplantıda belirlenecek.

CHP kurmayları, adayların isimlerinin ne zaman açıklanacağı konusunda çalışmaların sürdüğünü belirterek "Daha önce 5 Ocak'ta yapılması planlanan toplantı, bazı anketlerin sonuçlarının beklenmesi yüzünden 15 Ocak'a alınabilir'' dedi.

Kesin tarihin ise çarşamba günü yapılacak MYK'da netleşeceği belirtildi.

3. BÖLGE BAŞKANLARI BULUŞTU

Öte yandan, İstanbul'da görev yapan bazı ilçe başkanları, geride bıraktığımız günlerde Küçükçekmece İlçe Binası'nda buluştu. 3. Bölge'de görev yapan ilçe başkanları, "Adaylarımız eğilim yoklamasından çıkan isimler olsun'' dedi.

Toplantıya CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da davet edildi. Salıcı'nın "Taleplerinizi Ankara'ya iletmeniz daha doğru olur. Adayları Ankara belirliyor'' dediği öğrenildi.