BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.439,07
HABER /  POLİTİKA

CHP, ABDde de büro açıyor

CHP yönetimi, Brüksel’e açılan iletişim ofisinin bir örneğini ABD’de açmak için kolları sıvadı.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- CHP, Obama’lı dönemde ABD ile ilişkileri sıkılaştırmak ve ABD yönetimi ile ilişkileri AKP’ye bırakmamak için bu ülkede bir büro açmaya karar verdi. CHP daha önce de AB ilişkilerini yürütmek için Brüksel’de bir büro açmış ve temsilci göndermişti.

“AKP TEKELİNE BIRAKMAYACAĞIZ”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Washington’da büro araştırdıklarını belirtirken, bu konuda ABD’deki mevzuatı incelediklerini söyledi. Öymen, Türkiye ile ABD ilişkilerini önümüzdeki dönemde “AKP tekeline” bırakmayacakları söyledi. Öymen, Brüksel’de faaliyet gösteren iletişim ofisinin CHP ile Avrupa ülkeleri arasında bir köprü görevi gördüğünü belirtirken, CHP’nin fikirlerinin Avrupa ülkeleri tarafından birinci elden öğrenildiğini kaydetti. Öymen, “Brüksel Bürosu, bizim açımızdan memnuniyet verici bir durumda. Zamanla daha da verimli olacaktır” dedi.

VERGİLERİ DÜŞÜNÜYORLAR
Amerika’da da lobi faaliyeti yürütecek bir büro kurmak için hazırlık içinde olduklarını belirten CHP’li Öymen, “Amerika’da da bir büro açmayı düşünüyoruz. Yalnız, ABD’deki mevzuat Avrupa’dan farklı. Bu işleri ABD’de yapan lobi firmaları var. Onların vergi yükü de ağır. Eğer imkan bulursak faaliyete geçirmeyi düşünüyoruz” dedi.