BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Chavezden yeni örgüt tehditi

Venezuela lideri Hugo Chavez, Amerikan Devletleri İnsan Hakları Komisyonu'nun 2008 raporuna tepki gösterdi ve bir tehdit savurdu.

Abone ol

Venezuela lideri Hugo Chavez, Amerikan Devletleri İnsan Hakları Komisyonu'nun 2008 raporuna tepki gösterdi ve Amerikan Devletleri Örgütü'nden (ADÖ) ayrılma tehdidinde bulundu.

Başkent Caracas'ta konuşan Hugo Chavez, ''ADÖ'den çıkıp Amerikan kıtası halklarını yeni bir çatı altında biraraya getirebiliriz'' dedi.

ADÖ yerine ''özgür halklar'' için yepyeni bir örgüt kurabileceklerini belirten Chavez, komisyon raporunun gerçeği yansıtmadığını bildirdi. ''ADÖ emperyalizmin bürokrasisinden başka birşey değil'' diyen Venezuela lideri, ''Bush'u niçin hiç kınamadılar?'' diye sordu. Chavez, ''Amerikan imparatorluğu, daha birkaç gün önce Afganistan'da masum köyleri bombaladı. Kimbilir kaç kadın ve çocuk öldü. Ama komisyon bunu görmüyor'' diye konuştu.

Venezuela Dışişleri Bakanlığı da insan hakları raporuna tepki göstermiş ve raporun, ''yalan ve maksatlı'' olduğu yorumunu yapmıştı.