BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,73
ALTIN 2.433,65
HABER /  GÜNCEL

Charlie Hebdo saldırısı: Polis operasyonunda üçüncü gün

Fransa'da polis, Charlie Hebdo saldırısının zanlılarını arama çalışmalarını sürdürüyor. Operasyon Paris'in kuzeyinde yoğunlaşıyor.

Abone ol

Fransa'da polisin, Charlie Hebdo saldırısının zanlılarını yakalamak için başlattığı geniş çaplı operasyon üçüncü gününe girdi.

Operasyon, Paris'in kuzey doğusundaki bölgede yoğunlaşıyor.

Cezayir kökenli iki kardeş olan Cherif ve Said Kouachi'nin olaydan sonra soyduğu belirtilen benzin istasyonu bu bölgede bulunuyor.

Perşembe günü, benzin istasyonu yakınlarındaki bir köy, özel tim tarafından kuşatıldı.

Perşembe gecesi başta Paris olmak üzere Fransa çapında eylemler devam etti.

Obama: Vive la France

ABD Başkanı Barack Obama Washington'daki Fransız Büyükelçiliği'nde taziye defterini imzaladı ve saldırıyı kınayan notlar yazdı.

Obama mesajını Fransızca bir cümleyle bitirdi.

ABD Başkanı deftere, 'Vive la France!' (Yaşasın Fransa') yazdı.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin derginin Peygamber Muhammed'le ilgili karikatürler yayınlamasına tepkili İslamcı militanlar olduğu düşünülüyor.

Saldırıda 10 kişi ölmüş, dördü agır 11 kişi yaralanmıştı.

Polis zanlıların Cherif ve Said Kouachi kardeşler olduğunu açıklamıştı.

Kouachi kardeşlerin Cezayirli bir ailenin Paris'te doğan çocukları olduğu belirtildi.

Cuma namazı vaazları çağrısı

Zanlılar Paris'in yaklaşık 80 km kuzey doğusundaki Villers-Cotterets'de bir benzin istasyonunu soydu.

Zanlılarının soyduğu söylenen benzin istasyonunun müdürü, soyguncuların eşkâlinin iki kardeşinkine uyduğunu söyledi.

Cherif ve Said Kouachi'nin istasyondan gri renkli Renault Clio marka bir araçla kaçtıkları bildirildi. Bunun saldırganların saldırıdan sonra gasp ettiği araç olduğu tahmin ediliyor.

Benzin istasyonun bulunduğu Picardy bölgesinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Bölgede birçok yol kapandı. Longpont köyüne giden yollar trafiğe kapatıldı. Bir görgü tanığı polisin ev ev arama yaptığı söyledi.

'En büyük korku ülke dışına çıkmaları'

BBC'nin Newsday programına konuşan gazeteci Guillaume Debre, polisin en büyük korkusunun, zanlıların Belçika sınırına varıp ülke dışına çıkmaları olduğunu söyledi.

Fransa'daki Müslümanların temsilcisi örgütler, Cuma namazları için imamlara, terörü ve şiddeti en üst düzeyde kesinlikle kınamaları istendi.

Yetkililer, Reims, Charleville-Mezieres ve Paris'te Kouachi kardeşlerle bağlantılı en az dokuz kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Cherif Kouachi 2008'de Irak'ta savaşan cihatçı bir grupla bağlantısı olduğu gerekçesiyle 2008'de 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.