BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da Charlie Hebdo eylemleri

Charlie Hebdo dergisi saldırısı, İstanbul Taksim'deki Fransız Konsolosluğu önünde düzenlenen farklı eylemlerle kınandı. Eylemlerde üzerinde 'Je Suis Charlie' (Ben Charlie'yim) yazılı dövizler taşındı.

Abone ol

Charlie Hebdo dergisi saldırısını kınamak için, İstanbul Taksim'deki İstiklal Caddesi'nin girişinde bulunan Fransız Konsolosluğu önünde Perşembe gün boyunca çeşitli eylemler düzenlendi.

Çarşamba günü Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen saldırıda 12 kişi öldürülmüştü.

Perşembe gün boyunca Konsolosluk binası önüne gelen gruplar çiçekler bıraktı, mumlar yaktı, üzerinde 'Je Suis Charlie' (Ben Charlie'yim) yazılı dövizler taşıdı.

Akşam saatlerinde aralarında Türkiye Yazarlar Sendikası ve Sanatçılar Girişimi'nin de bulunduğu bazı sendika, kitle örgütü ve grupların çağrısıyla bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Bunu takiben ise bünyesinde farklı sol parti ve grupları da barındıran Birleşik Haziran Hareketi'nin çağrısıyla Mis Sokak'tan Fransız Konsolosluğu önüne bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüşte 'Eşitlik / Egalité', 'Özgürlük / Liberté', 'Kardeşlik / Fraternité', 'Korkmuyoruz' yazılı dövizler taşındı.

Yürüyüşün sonunda sanatçı Barış Atay tarafından okunan basın açıklamasında, "Fransa'daki saldırıyı gerçekleştiren islamcı terör örgütünün ülkemizdeki destekçilerinin açıklamaları aydınlar ve ilerici insanlar tarafından dünyanın hiçbir yerinde ciddiye alınmamalıdır. Türkiye'nin ilericileri ve devrimcileri Charlie Hebdo'nun yanındadır" ifadelerine yer verildi.