BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,76
HABER /  GÜNCEL

15 Tatil ertelendi mi? Sömestr tatili ne zaman başlıyor?

MEB'in yarı yıl tatilini ertelediği yönündeki haberler sosyal medyada yayıldı. Peki 15 tatil (sömestr tatili) ertelendi mi? Ne zaman başlayacak?

Abone ol

Sosyal medyada 15 tatil olarak bilinen "sömestr tatili ertelendi" şeklinde haberler hızla yayıldı. Yarı yıl tatilinin yoğun kar ve hava şartları nedeniyle bu hafta okulların tatil edilmesi nedeniyle bir hafta ertelenediği ve süresinin de bir haftaya düşürüldüğü yönündeki haberler velileri ve öğrencileri tedirgin etti.

MEB yarı yıl tatilini erteledi mi? İşte bu sorunun cevabı MEB Basın Müşaviri Abdülkadir Özkan'dan geldi. Bu haberler asılsız çıktı. Peki 2015 sömestr tatili ne zaman başlayacak ne zaman bitecek? Yarı yıl tatili ne kadar sürecek?

İşte o açıklama:


BAKANLIKTAN YARI YIL TATİLİ İÇİN AÇIKLAMA

MEB Basın Müşaviri Abdülkadir Özkan, sosyal medyada 2014-2015 eğitim öğretim yılında kar yağışı ve
9-ocak-okullar-tatil-mi-yarin-bu-iller-tatil--.jpg
olumsuz şartlar sebebiyle tatillerin, okullarda müfredatın ilerleyişine engel olduğu, bu nedenle 23 Ocak'ta başlayacak yarı yıl tatilinin 30 Ocak'a ertelendiği ve Bakan Nabi Avcı'nın "eğitimin aksamaması adına sömestr tatilinin yarıya indirilmesini uygun gördüğünü" şeklinde yer alan haberlerin asılsız olduğunu söyledi.

Bu tür haberlere itibar edilmemesinin isteyen Özkan, "Bu haberler doğru değil. Bakanlığımız tarafından daha önce yayınlanan çalışma takvimine uygun olarak tüm eğitim kademelerinde okullar, 23 Ocak Cuma gününden itibaren yarı yıl tatiline girecek. 26 Ocak-6 Şubat'ta da yarı yıl tatili yapılacak. 2. dönem ise 9 Şubat'ta başlayacak, 12 Haziran'da da sona erecek. Yani takvimde bir değişiklik söz konusu değil. Sayın Bakanımızın da eğitimin aksamaması adına sömestr tatilinin yarıya indirilmesini uygun gördüğünü şeklindeki haberler de tamamen asılsız.


Velilerimiz ve öğrencilerimiz bu tür haberlere itibar etmesinler, Bakanlığımızın doğrudan açıklamalarını dikkate alsınlar ve resmi internet sayfamızı ve sosyal medya hesaplarımızı takip etsinler" diye konuştu.

9 OCAK HANGİ İLLER TATİL EDİLDİ?

Yarın 9 Ocak 2015 cuma günü okullar tatil mi? İstanbul Valiliği beklerken Ankara, Kayseri, Sakarya, Ordu, Kocaeli, Giresun, Rize, Erzincan , Bilecik, Bolu, Eskişehir, Düzce , Samsun, Kastamonu, Nevşehir, Malatya, Şırnak, Uşak , Bayburt, Zonguldak, Niğde, Afyonkarahisar, Erzincan, Konya, Karaman, Karabük, Bartın ve Bitlis illerinde okullar yarın (9 Ocak cuma günü) tatil oldu. Eğitim 9 Ocak 2015 cuma günü tatil kararı alan illerde 12 Ocak pazartesi günü başlayacak. İşte cuma günü okulların tatil olduğu illerin listesi. 


DENİZLİ'DE KAR TATİLİ UZATILDI

Denizli'de kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle üç gündür eğitime verilen ara, 1 gün daha uzatıldı. 
 
9-ocak-okullar-tatil-mi-yarin-bu-iller-tatil-.jpgDenizli Valiliği'nden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarının yarın da devam edecek olması nedeniyle herhangi bir mağduriyete meydan verilmemesi amacıyla 9 Ocak Cuma günü Sarayköy ve Beyağaç ilçelerindeki okullar hariç, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime ara verilmesinin uygun görüldüğü belirtildi.
 
Açıklamada ayrıca, söz konusu uygulamanın geçerli olduğu yerleşimlerde aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağı kaydedildi. 

ANKARA'DA CUMA GÜNÜ OKULLAR TATİL

ANKARA 'da 9 Ocak Cuma okullar tatil mi olacak sorusunun yanıtını Ankara Valisi ile görüşen Melih Gökçek verdi. Ankara Valiliği ile görüşen Gökçek müjdeyi verdi; "Ankara'da okullar yarın tatil gibi..."

Ankara Valiliği Melih Gökçek'in açıklamasının ardından resmi olarak 9 Ocak 2015 Cuma günü okulların tatil edildiğini duyurdu. Melih Gökçek'in Ankara için tatil müjdesini vermesinden kısa süre sonra resmi açıklama da geldi. Ankara Valiliği'nden gelen kar tatili açıklaması şöyle;
-Son meteorolojik tahminler ve alınan veriler çerçevesinde; İlimizde kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki aşırı düşüşün devam edecek olması nedeniyle buzlanma ve don olayı ile ilgili olarak trafikte yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek, öğrencilerimiz için oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla 09 Ocak 2015 Cuma günü Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve orta öğretim okulları ile kurumlarında Ankara ili ve ilçelerinde eğitim ve öğretime 1 (bir) gün süre ile ara

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve emzikli bayanlar ile engelli ve kronik hastalığı bulunan personelin de aynı tarihte idari izinli sayılmaları Valiliğimizce uygun görülmüştür.

İSTANBUL YARIN TATİL Mİ VALİ AÇIKLADI

Cuma günü için okullarda kar tatili olup olmayacağı sorusuna da yanıt veren İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Şu ana kadar ki tatillerimizi meteorolojik verilere göre yaptık.  Bugünkü tatil gerekçemiz mevcut kar yağışından ziyade, küreme ve temizleme çalışmalarının sokak aralarında özellikle aksama ihtimaline karşın, don ve buzlanmadan mütevellit bir takım sıkıntılar yaşanmaması için tatil kararı aldık" diye konuştu.

9 OCAK CUMA GÜNÜ TATİL KARARI KESİNLEŞEN İLLERİN LİSTESİ

KAYSERİ TATİL KARARI
KAYSERİ 'de hava koşulları nedeniyle il genelinde 9 Ocak 2015 cuma günü okullar tatil oldu. 
Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden alınan son hava tahmin raporu çerçevesinde, kar yağışı ve buzlanma ile hava sıcaklığındaki aşırı düşüşün neden olabileceği riskler dikkate alınarak il genelinde eğitim-öğretime 9 Ocak Cuma günü de ara verildi.

Vali Orhan Düzgün, İl Sağlık Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"İlimizde kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki aşırı düşüşün devam edeceği, bu gece ve yarın sabah hava sıcaklığının sıfırın altında 19 dereceye düşmesi beklenmektedir. Buzlanma ve don sonucu trafikte yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek, öğrencilerimiz için oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla 09 Ocak 2015 Cuma günü Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve orta öğretim kurumlarında Kayseri ili ve ilçelerinde eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personelin de aynı tarihte idari izinli sayılmaları valiliğimizce uygun görülmüştür."


SAKARYA
Sakarya'da kar yağışı nedeniyle kent genelindeki tüm okullarda eğitime bir gün daha ara verildi.

Sakarya valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun Vali Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleştirilen olağanüstü toplantısında, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm ilk ve orta öğretim okullarında yarın da eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

ORDU TATİL KARARI
Ordu'da kar yağışı nedeniyle Aybastı ilçesi ile Akkuş'taki yatılı bölge okulu hariç il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verileceği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının devam etmesi nedeniyle Altınordu, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Fatsa, Gölköy, Gülyalı, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye, Perşembe, Ulubey ve Ünye ilçelerinde yarın eğitime ara verileceği belirtildi.

Açıklamada, Akkuş ilçesinde ise yatılı bölge okulu hariç ilçe merkezi ve tüm mahallelerde 9 Ocak Cuma günü okullarda tatil kararı alındığı kaydedildi.

KOCAELİ TATİL KARARI
Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

KOÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, sıcaklık düşüşü, buzlanma ve don uyarısı nedeniyle eğitime yarın ara verildiği, 9-11 Ocak'taki sınavların ertelendiği bildirildi. 

Açıklamada 2, 6 ve 11 Ocak'ta yapılamayan mazeret ve yarıyıl sonu sınavlarının 12-17 Ocak'ta, 12-13 Ocak'taki üniversite seçmeli ders sınavlarının ise 18-19 Ocak'ta gerçekleştirileceği belirtildi. 

BİLECİK OKULLAR TATİL EDİLDİ
Bilecik'te etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle eğitime yarın da ara verilecek. Vali Ahmet Hamdi Nayir, gazetecilere yaptığı açıklamada, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla il merkezi ile Osmaneli ve Pazaryeri dışındaki diğer ilçelerde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime yarın da ara verilmesinin uygun görüldüğünü bildirdi.

Osmaneli ve Pazaryeri'nde ise taşımalı sistem hariç eğitime devam edileceğini belirten Nayir, "İlimiz genelinde devam eden kar yağışı dolayısıyla çatılarda, bahçelerde biriken kar ve buzlanma, taşımalı eğitimin aksaması, kara ve yaya trafiğinin olumsuz etkilenmesinden dolaylı istenmedik olaylara sebep vermemek amacıyla resmi ve özel tüm okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları ile öğrencisi bulunan özel eğitim ve öğretim kurumlarının tamamında 9 Ocak Cuma günü bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmiştir" ifadesini kullandı.

Nayir, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin yarın idari izinli sayılacağını duyurdu.

ZONGULDAK TATİL KARARI
Zonguldak'ta kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle, il genelindeki okullar yarın tatil edildi. 

Engelli, hamile ve kronik hastalığı bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin yarın idari izinli sayılacağı bildirildi.

KONYA KARAMAN VE AKSARAY TATİL
Konya , Karaman ve Aksaray'da okullar cuma günü de tatil edildi. 
Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, devam eden kar yağışı, fırtına ve beklenen don olayı nedeniyle Konya'nın ilçelerinin tamamı ve il merkezinde 9 Ocak Cuma günü ilk ve orta dereceli okulların 1 gün daha tatil edildiği belirtildi.

Böylece, Konya'da iki gündür tatil olan öğrenciler, yarın da kar tatili yapacak. Açıklamada, tatil olan yerlerde hamileler ve engellilerin cuma günü de idari izinli sayılacağı bildirildi. Aksaray ve Karaman'da da olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

NİĞDE TATİL KARARI
Niğde'de yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşullarından dolayı il genelinde yarın okullarda eğitim-öğretim yapılmayacak.

Niğde'deki okullarda bugün de eğitime ara verilmişti

AFYONKARAHİSAR YARIN OKULLAR TATİL
Afyonkarahisar 'da eğitime yarın 9 ocak cuma günü okullar tatil edildi. Afyon 
Valiliğinden yapılan açıklamada, meteorolojik veriler ve kar yağışı sonrası oluşan aşırı buzlanma nedeniyle öğrencilerin sıkıntı yaşamaması için il merkezi ile merkez ilçeye bağlı köy ve beldelerdeki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime yarın da ara verilmesine karar verildiği kaydedildi. Ayrıca, engelli ve hamile kamu görevlilerinin de bir gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

RİZE TATİL KARARINI ALDI
Rize 'de etkili kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verileceği bildirildi. 
Rize Valiliğinin açıklamasında, il genelinde iki gündür devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildiği hatırlatılarak, olumsuz koşulların sürmesi nedeniyle eğitime yarın da ara verileceği belirtildi. Açıklamada, engelli ve hamile kamu kurum çalışanlarının da yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

GİRESUN CUMA GÜNÜ TATİL
Giresun 'da kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verileceği bildirildi. Giresun Valiliğinin
 açıklamasında, yoğun kar yağışı dolayısıyla üniversiteler hariç Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm okulların 9 Ocak Cuma günü tatil edildiği belirtildi. Açıklamada, kamuda çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

NİĞDE TATİL KARARI
Niğde 'de yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşullarından dolayı il genelinde yarın okullarda eğitim-öğretim yapılmayacak. Niğde'deki okullarda bugün de eğitime ara verilmişti.

ERZİNCAN CUMA GÜNÜ TATİL
Erzincan il merkezi ve 3 ilçede olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Alınan bilgiye göre, Erzincan il merkezi ile Kemah, Çayırlı ve Tercan ilçelerinde soğuk hava nedeniyle eğitime 9 Ocak Cuma günü ara verilmesi kararlaştırıldı. Refahiye ve İliç ilçelerinde ise yarın taşımalı eğitim yapılmayacak.

NEVŞEHİR TATİL KARARI ALDI

NEVŞEHİR merkez ve ilçelerinde okullar yarın 9 ocak cuma günü okullar tatil edildi. Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle merkez ile Derinkuyu, Kozaklı, Gülşehir, Hacıbektaş, Avanos, Ürgüp ve Acıgöl ilçelerinde eğitime yarın (9 Ocak 2014 cuma günü) okullar tatil edildi. Açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de izinli sayılacağı kaydedildi.

KARABÜK CUMA GÜNÜ TATİL ETTİ
Karabük 'te kar yağışı, buzlanma ve don nedeniyle eğitime yarın ara verildi. 
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının iki gündür etkili olduğu, yarın da artarak devam etmesinin beklendiği bildirildi. Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim-öğretime yarın ara verildiği belirtildi.

BARTIN KAR TATİLİNİ YARINA UZATTI
Bartın'da kar yağışı nedeniyle eğitim-öğretime yarın ara verildi. 
İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğuk, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kent merkezindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretime yarın ara verildiğini söyledi.

Demir, ilçelerle ilgili kararı kaymakamlıkların vereceğini sözlerine ekledi.

DÜZCE CUMA GÜNÜ TATİL

Düzce'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi. 

Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğü belirtilerek, olumsuzluğa ve mağduriyete meydan vermemek amacıyla kentteki tüm okullarda eğitim öğretime 9 Ocak Cuma günü de ara verildiği kaydedildi.

Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağı ifade edildi.

BOLU CUMA GÜNÜ TATİL
Bolu'da kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime yarın ara verildi. 
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde hafta başından beri süren olumsuz hava koşulları yüzünden il genelinde ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

ESKİŞEHİR 2 GÜN TATİL9-ocak-okullar-tatil-mi-yarin-bu-iller-tatil.jpg
Eskişehir'de etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde eğitime iki gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, bölgede görülen olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde tedbir amaçlı olarak, eğitime 8-9 Ocak'ta iki gün süreyle ara verildiği bildirildi.

Bu doğrultuda Başbakanlığın ilgili genelgesi gereği, okulların tatil edildiği ilçelerde bulunan kamu görevlisi engellilerin de ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan belirlenen sürede idari izinli sayılacağı belirtildi.

KASTAMONU YARIN OKULLAR TATİL
Kastamonu'nun Araç, Doğanyurt, İhsangazi ve Azdavay ilçelerinde, eğitime iki gün ara verildi. Bu ilçelerde bugün ve 9 Ocak cuma günü okullar tatil.

Araç, Doğanyurt, İhsangazi ve Azdavay'daki tüm okullar, Cide, Tosya ve İnebolu'daki taşımalı eğitim verilen okullar ile Küre'deki Yatılı Bölge Ortaokulu, bugün ve cuma günü tatil edildi.

Abana ve Ağlı'daki tüm okullar ile Daday ve Pınarbaşı ilçelerindeki taşımalı eğitim verilen okullarda yarın eğitime ara verildi.