BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,71
ALTIN 2.387,80
HABER /  GÜNCEL

Cezasını çalışarak çekiyor

Eşine kötü muameleden yargılanan kişi hapis yerine, cezasını böyle ödeyecek.

Abone ol

Rize'nin İkizdere ilçesinde ''eşine kötü muamele'' suçundan yargılanan kişi, aldığı hapis cezası yerine 'denetimli serbestlik' uygulaması kapsamında belediye bünyesinde park ve bahçelerde çalışıyor.
    
İlçenin Rüzgarlı köyünde yaşayan Besim Kantar (76) hakkında, ''eşine kötü muamelede bulunduğu'' iddiasıyla eşi ve eşinin kardeşi tarafından şikayette bulunuldu.
    
İkizdere Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Kantar, ''eşine kötü muamelede bulunduğu'' gerekçesiyle suçlu bulunarak 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, daha sonra cezayı 2 ay süre ile kamuya yararlı bir işte çalışma cezasına çevirdi.
    
Kantar, alınan karar gereği, İkizdere Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde hafta içi çeşitli işler yaparak cezasını tamamlayacak.
    
Kantar'ın, hakkında verilen karara uyup uymadığı, Rize Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü tarafından kontrol ediliyor.
     
KARARDAN MEMNUNUM

Besim Kantar, yaptığı açıklamada, eşine kötü muamelede bulunduğu gerekçesiyle kendisine verilen 1 ay 15 günlük hapis cezasının daha
sonra isteği üzerine 2 aylık kamuda çalışma cezasına çevrildiğini söyledi.
    
Cezasını bu şekilde çekmekten dolayı memnun olduğunu dile getiren Kantar, ''Sabah geliyorum, iş olduğunda arkadaşlarla birlikte çalışıyoruz. Rahatlıkla yemeğimi yiyor, çayımı içiyorum. İhtiyaçlarımı da kolaylıkla karşılıyorum. Bu nedenle çok memnunum'' dedi.
    
Cezasının çoğunu tamamladığını ifade eden Kantar, kısa bir süre sonra cezasını tamamlayarak tam olarak özgürlüğüne kavuşacağını sözlerine ekledi.
    
İkizdere Belediyesi Fen İşleri Müdürü Cemal Baş ise Kantar'ın, belediyenin inşaat işlerinde çalışarak cezasını çektiğini, yaklaşık 2 hafta sonra kendisine verilen cezayı tamamlayacağını dile getirdi.
    
Yaşlı olmasından dolayı Kantar'a ağır işler yaptırmadıklarını belirten Baş, ''Genellikle kazma kürek işleri yaptırıyoruz. Kendisi duvar ustası. Ama şu ana kadar duvar işimiz olmadığı için bu alanda çalışmadı. Bu tür işimiz olunca tecrübesinden faydalanacağız'' diye konuştu.