BIST 10.182
DOLAR 32,14
EURO 35,01
ALTIN 2.460,89
HABER /  GÜNCEL

O haber benim!

Vatan ve Yenişafak muhabirleri haber yüzünden birbirine girdi.

Abone ol

Vatan Gazetesi Muhabiri Cahit Yüce Yeni Şafak Gazetesi muhabiri Ali Oktay'ı haberini çalmakla suçladı.

Vatan Gazetesi'nin Sarıyer Adliyesi muhabiri Yüce, Hürriyet Gazetesi muhabiri Taner Yener ile birlikte Sarıyer Adliyesi'nde bir boşanma davasını izledi. Daha sonri iki muhabir de haberi pazartesi günü sayfada olacak şekilde gazetedeki özel bölümlerine yazdılar. Haberi iki kişi hazırladıkları için mail yoluyla birbirlerine fotoğraf gönderdiler. Yüce "17 Eylül Pazartesi günü çıkması gereken haberimizi, 16 Eylül Pazar günü, Yeni Şafak Gazetesi'nin manşetinde gördük. Benim gazetenin özel sırasında yazdığım haber metnimin birebir aynısı kullanılmıştı. Dahası habere konu fotoğrafta "orijinal haberci" gazetenin sayfalarını süslüyordu"

Yüce haberi çaldığını iddia ettiği Yeni Şafak Muhabiri Ali Oktay 'ı tetikçilikle suçluyor. ve "Onu azmettirenlerin kim olduğu konusunda tabi ki şüphelerim var. Ama ben onları oruç tuttukları bu ayda, Allah'la başbaşa bırakıyorum..." diyor.

BU İŞ MAHKEMEDE ÇÖZÜLECEK

Haberi çaldığı iddia edilen Ali Oktay ise konuyla ilgili  "o arkadaştan ben hem yaşça hem de yıl itibarıyla büyüğüm. Ve bu satırları yazarken oruçluyum. Bunu dahi satırlara yazarak Allah'la başbaşa bırakıyorum demesi' utanç verici. Sadece Sarıyer Adliyesi'nde çalışmış bir kişi olarak o arkadaşın daha çok ekmek yemesi gerek. Bu iş mahkemede çözülecek" dedi. 

İşte söz konusu haber