BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Cezaevinde bir şüpheli ölüm daha!

İzmit T Tipi Cezaevi'nde tutuklu 21 yaşındaki Hasan Özer iple asılmış biçimde bulundu

Abone ol

İzmit T Tipi Cezaevi'nde yatan 21 yaşındaki Hasan Özer'in iple asılmış cesedi bulundu. Cezaevi yetkilileri olayın intihar olduğunu açıklarken, babası oğlunun telefonla görüştüklerinde kendisini öldürmek istediklerini söylediğini öne sürdü.

İstanbul Gaziosmanpaşa'da babasının hurdacı dükkanı bulunan Hasan Özer, 2006 yılında 16 yaşındayken işyerine giren bir hırsızı tabanca ile vurarak öldürdü. 4 yıl Silivri Cezaevi'nde yatan Özer, daha sonra İzmit- Kandıra Yolu'ndaki T Tipi Cezaevi'ne nakledildi.

Hasan Özer'in dün koğuşunda iple cesedinin bulunduğunun bildirilmesi üzerine babası Müslüm Özer İzmit'e geldi.

"OĞLUM ÖLDÜRÜLECEĞİNİ SÖYLEDİ"

Oğlunun intihar ettiği ve cenazesinin Asri Mezarlıkta olduğu söylenen baba gözyaşlarına boğulurken, oğlunun intihar etmiş olamayacağını savundu.

Baba Müslüm Özer, oğlunun daha önce kendisini telefonla arayarak, "Baba beni cezaevinde öldürecekler. Yardım edin. Hemen Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe verin, can güvenliğim sağlansın" dediğini belirterek şunları söyledi:

"Tutuklu yargılanması devam eden oğlumun kesinleşmiş cezası olmadığından ve tutuklu yargılanma süresinin 40 gün sonra dolması ile serbest bırakılmasını bekliyorduk. 15 gün önce koğuşundaki bazı kişilerle tartışma yaşamış. 'Baba beni öldürecekler. Çok zor durumdayım. Hemen dayımları da al gel. Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe yazın' dedi. Bu bu telefon üzerine de İzmit'e gelip Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe yazdık. Buna rağmen çocuğumun can güvenliğini sağlamadılar."

Oğlunun telefonda, A-18 koğuşunda bulunan Tuncelili lakaplı birinden ölüm tehdidi aldığını söylediğini de iddia eden baba Müslüm Özer, "Başsavcının kapısında yattım. Dilekçe yazmama rağmen neden oğlumun güvenliğini sağlamadılar? Çocuğumu içerde dövmüşler" dedi.

Müslüm Özer'in başvurusu üzerine Hasan Özer'in cesedi, incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.