BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti ilçe binası önünde arbede

Sosyalist Gençlik Derneği üyesi bir grup, Füze kalkanı projesini protesto için AK Parti Kadıköy İlçe Teşkilatına pankart asmak istedi.

Abone ol

Binanın önüne elindeki poşetle gelen iki eylemci polisler tarafından durdurulup üzerleri arandı. Poşetin içini açan polis eylem için hazırlanan bez bir afiş buldu. Polis üzerinde füze kalkanı projesine tepki için hazırlanmış yazı bulunan pankarta el koydu. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!..

Bu sırada AK Parti İlçe Teşkilatının bulunduğu binaya iki eylemci gencin daha girdiği anlaşıldı. Polis biri kadın toplam 4 eylemciyi gözaltına almak istedi. Ancak gençler direnince polislerde güç kullandı.

YERE YATIRILIP KELEPÇELENDİLER

Gözaltına alınmak istemeyen eylemcileri polis ekipleri yaka paça gözaltına aldı. Çıkan arbedede polisler dahil gözaltına alınan eylemciler yere düştü. Polis 4 eylemciyi yere yatırıp kelepçeleyerek güçlükle gözaltına aldı. Kadın eylemci polis tarafından koluna girilerek ekip otosuna bindirilmek istendi. Ancak o da arkadaşları gibi direnince polis onu da yere yatırıp kelepçeleyerek gözaltına aldı.

Gözaltına alınan eylemciler ekip otosuna da yine zor bindirilebildi. Eylemciler gözaltına alınıp ekip otosuna bindirilirken hükümet aleyhine sloganlar attı. Gözaltına alınan eylemciler detaylı ifadelerinin alınması için polis merkezine götürüldü.