BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li başkan kendini ayıpladı ama...

İki kişinin ölümüne neden olan festivalin düzenlenmesi konusunda ısrar eden CHP'li Akaydın'dan tuhaf sözler..

Abone ol

Antalya'da 2009 yılında başlatılan ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan bira festivali (Oktoberfest), bu yıl yeniden düzenlendi.

Ölümlerin ardından kendini ayıplamayan CHP'li Antalya Belediye Başkanı Mustafa Akaydın kamuoyu baskısı nedeniyle bu yıl festivale katılamadığı için kendini ayıpladı. 

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bu yıl üçüncüsü yapılan Oktoberfest Bira Festivali'ne katılamadığı için üzgün olduğunu söyledi.

BİRA FESTİVALİNE NEDEN KATILMADINIZ?

Zaman gazetesinde yer alan habere göre, bir basın mensubunun "Bu yıl bira festivaline niçin katılmadınız?" sorusuna Akaydın, üç yıldır yapılan festivalin taraftarı olduğunu belirterek cevap verdi.

Festivali kendilerinin direkt düzenlemediklerini ifade eden Akaydın, Antalya'ya gelen 10 milyon turistin 2 milyon 500 bininin Alman olduğunu, bu tür etkinliklerle Alman kültürünün yaşatılması gerektiğini savundu.

FESTİVALE KATILAMADIĞIM İÇİN KENDİMİ AYIPLIYORUM

Akaydın sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yıl bira festivaline baskılar yüzünden katılmadım. Bu konuna da kendimi ayıplıyorum. Festivali CHP'li belediye yapmıyor. Davet üzerine Antalya Alman Konsolosu ile birlikte gidiyoruz. Açılışını yapıyoruz. Tepkileri anlamış değilim. Tepkiler Türkiye'ye yakışan bir davranış değil. Bu tür festivaller dünyanın her tarafında oluyor. Kanada'da Octoberfest bira festivaline milyonlarca insan katılıyor. Antalya'da yapılan bira festivali il ekonomisine katkı sağlayarak esnafın yüzünü güldürüyor."