BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  DÜNYA

Ceza yerine limonata

Yozgat’ta tarfik polisleri, uzun yol şoförlerine limonata ve kola ikramında bulundu.<br/>Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Yaz tatili...

Abone ol

Yozgat’ta tarfik polisleri, uzun yol şoförlerine limonata ve kola ikramında bulundu.
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Yaz tatilinin başlaması, yollarda trafik yoğunluğunun artması ve artan hava sıcaklıkları sebebiyle Yozgat- Sivas E-88 karayolunda sürücülere yönelik yeni bir uygulama başlattı. Trafik polisleri, durdurdukları araç sürücülerine 5 dakikalık bir dinlenme molası verdirerek ceza yerine de soğuk limonata ve kola ikramında bulundu. Kendilerine ceza yazılacağını zanneden sürücüler, ceza makbuzu yerine limonata ile karşılaşınca trafik ekiplerine teşekkür etti.

SOĞUK İÇECEK İKRAMI
Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Süleyman Tuğrul, yaz tatili dolayısıyla karayolunda trafik yoğunluğunun arttığını vurgulayarak sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.Tuğrul, ”Birçok sürücü dinlenmiyor. Yozgat doğu ile batı illerinin kesiştiği noktada yer alıyor. Dolayısıyla tatillerini memleketlerinde geçirmek için İstanbul, İzmir gibi uzak şehirlerden yola çıkan sürücülerimiz, Yozgat sınırları içine geldiğinde kendilerini maksimum yorgun hissedecekler. Biz de sürücülerimizi kısa süreli de olsa dinlenmelerini sağlamak için durdurup soğuk içecek ikramında bulunuyoruz. Sürücülerimizi trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıyoruz. Yollarda yol yapım ve onarım çalışmaları sürüyor, bu alanlarda daha dikkatli ve yavaş seyretmelerini istiyoruz” dedi.

’’BİR AN RADARA DÜŞTÜM SANDIM’’
İsmail Hakkı Bolat isimli sürücü, kendisinin İstanbul’dan Akdağmadeni ilçesine geldiklerini belirterek, “Polis çevrince bir an radara düştüm zannettim Ama gerçekten böyle bir ikramla böyle bir nezaketle böyle bir rehberlikle karşılaşmak hepimizi memnun etti. gerçekten örnek bir hizmet. Emniyet görevlilerimize çok teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum. İnşallah bütün yolcular da kurallara riayet eder.” diye konuştu.
(İHA)