BIST 10.297
DOLAR 32,27
EURO 34,84
ALTIN 2.404,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çevrecilere sevindirici haber

İçerenköy’deki Evren Sitesi’nin bitişiğinde bulunan yeşil alana cami yapılmak istenmesi üzerine başlayan süreç sonuçlandı.

Abone ol

İçerenköy’deki Evren Sitesi’nin bitişiğinde bulunan yeşil alana Takva Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nce camii yapılmak istenmesi üzerine gelişen olaylar da, bilirkişi raporu açıklandı. 

Mahkeme hâkim ve 3 kişilik bilirkişi heyeti görevlendirmişti. İstanbul 10. İdare Mahkemesi’nde görülen davada bilirkişi raporu açıklandı. Bilirkişi raporunda sitenin bitişiğindeki yeşil alanın cami yapımına uygun olmadığı belirtildi. Raporun sonuç bölümünde: “Sonuç olarak, İstanbul ili İçerenköy Mahallesi, 1122 ada 160 parsel ile 3220 128 parsel arasında kalan tescil dışı alanın Park alanından çıkarılıp Dini Tesis alanı olarak belirlenmesine yönelik düzenlenmenin yeterli analiz yeterli analiz ve sentez çalışmalarına dayanmaksızın plan kararı geliştirdiği, değişikliği gerektirecek zorunlu koşulların oluşmadığı, bölgede ihtiyaç duyulan ve halihazırda kullanılmakta olan bir yeşil donatı alanını ortadan kaldırıcı niteliği bulunduğu, bu haliyle kamu yararı, şehircilik ilkeleri ve planlama esaslarına aykırı bir idari işlem olduğu kanaati hasıl olmuştur” ifadeleri yer aldı.