BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Çevik kuvvet ile sivil polisin 'cop' kapışması

Dün Siirt'te oynanan maç, tartışmalı görüntülere de sahne oldu. Çevik kuvvet polisinin coplu müdahalesine, sivil polisten uyarı geldi...

Abone ol

Siirt'te dün oynanan ve 1-0 ev sahibi Batman Petrolspor'un kazandığı Batman Petrolspor-Kahramanmaraşspor maçı sonrası, stadyumdan geç çıkarılmaya tepki gösteren taraftarı coplayan çevik kuvvet polisini yine sivil giyimli bir başka polis engellemeye çalıştı.

Spor Toto 3'üncü Lig ekiplerinden Batman Petrolspor, sahası onarımda olması nedeniyle Kahramanmaraşspor ile dün Siirt Atatürk Stadyumu'nda karşılaştı. Batman Petrolspor-Kahramanmaraşspor maçını izlemek üzere Batman'dan 15 otobüslük taraftar grupları da takımlarını desteklemek için Siirt'e geldi.

Batman Petrolspor'un 1-0 galip geldiği karşılaşma sonrası, Petrolsporlu taraftarlar ile çevik kuvvet polisi arasında arbede yaşandı. Olaysız geçen karşılaşma sonrasında güvenliği sağlayan polis, Batman Petrolsporlu taraftarlarını uzun bir süre stadyumdan ayrılmasına izin vermedi. Stadyumdan güvenlik altında çıkmalarına izin verilen Petrolsporlu bir grup taraftar, stadyumda uzun tutulmaya tepki göstererek çevik kuvvet polisleriyle tartışmaya başladı. Tartışma sonrasında çevik kuvvet polisleri, taraftarlara coplarla müdahale etti. Yaşanan arbede sırasında yine sivil giyimli bir başka polis, çevik kuvvet polislerinden birinin yakasından tutarak, "Cop kullama" diye bağırarak durdurmaya çalıştı.

SİVİL POLİS ÇEVİK KUVVET POLİSLERİNE KARŞI

Batman Petrolspor Sportif Direktörü Oğuzhan Öney, çevik kuvvet polisinin tavrına tepki göstererek, "Maç bitiminden sonra taraftarlarımız, anlamsız bir şekilde yarım saati aşkın süre içerde tutuldu. Oysa kural gereği ev sahip ekip biziz ve taraftarlarımızın önce dışarı çıkması gerekiyordu. Fakat burada haksızlığa maruz kalan taraf biz olduk. Taraftarlarımız galibiyet sevincini yaşayamadı" dedi.