BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,76
ALTIN 2.425,14
HABER /  GÜNCEL

Çetin Doğan hapse girerken ağır konuştu

Hakkında yakalama kararı çıkan Eski 1. Ordu Komutanı emekli orgeneral Çetin Doğan tutuklandı.

Abone ol

Balyoz Davası çerçevesinde hakkında tutuklama kararı bulunan 1. Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Beşiktaş Adliyesi'ne geldi. Burada hakkındaki karar yüzüne okunan Doğan, mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dava kapsamında hakkında tutuklama kararı çıkarılan 163 emekli ve muvazzaf asker arasında bulunan emekli Orgeneral Çetin Doğan, adliye girişinde gazetecilere bir açıklama yaptı.

Gölcük’teki bir subayın odasında döşeme altından çıkan dosyaların belge olmadığını, 43 dosyanın polis tutanaklarından oluştuğunu iddia eden Doğan, bulunan belgelerde de çok önemli maddi hatalar ve tutarsızlıklar oluğunu öne sürdü. 

DOĞAN'IN EŞİNDEN MAKARNA UYARISI!

Balyoz Davası çerçevesinde tutuklanarak cezaevine gönderilen Eski 1. Ordu Komutanı emekli orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan, emekli ve muvazzaf paşalara karşı top yekün bir siyasi yargı infazı başlatıldığını savundu. DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN!..

BÜTÜN BELGELER ÇÜRÜKTÜR

Doğan, "Davanın meşru bir seyri kalmadı. Gölcük'te çıkan 43 klasörde belge falan yoktur. Kendilerini hakim-savcı yerine koyuyorlar. Bütün belgeler çürüktür. Davada savunma yapmayacağız" diye konuştu. Çetin Doğan, iddianamedeki iddiaların gerçekdışı olduğunu belirterek, "Savunma yapmayacağız" dedi.

Öte yandan dava kapsamında hakkında yakalama emri çıkarılan Nuri Ali Karababa da aralarında bulunduğu 11 asker de adliyeye getirildi. Kurmay Albay Ümit Özcan da Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine, hakkında yakalama kararı çıkarılan Emekli Tümgeneral Ali Karababa ile geldi. Ümit Özcan ile Ali Karababa’nın yanlarında bavularını da getirdikleri görüldü.

Albay Cemal Temizöz ile Albay Cengiz Köylü’nün avukatı Hasan Gürbüz ise adliyeye gelerek karara itiraz etti.

NEJAT BEK DE TUTUKLANDI

Balyoz davası kapsamında hakkında yakalama kararı olan Korgeneral Nejat Bek de tutuklandı.