BIST 9.979
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.430,57
HABER /  GÜNCEL

Çetin Doğan hakime böyle haykırdı!

Balyoz sanığı Çetin Doğan, mahkeme heyetinden muvazzaf askerlerin serbest bırakılmasını istedi!

Abone ol

Akdeniz'de Rumlarla yaşanan kriz Balyoz davasının da gündemine girdi. Balyoz sanığın eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan, Akdeniz'de önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde donanmanın yarısının cezaevinde olduğunu söyledi. Doğan, Akdeniz'de yaşanan sürecin kritik olduğuna işaret ederek tutuklu muvazzaf askerlerin serbest bırakılmasını istedi.

Akdeniz’de önemli gelişmeler yaşanırken donanmanın yarısının cezaevinde olduğunu belirterek, “Bari muvazzaf subaylara yol verin” dedi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Balyoz Planı davasının bügünkü duruşmasında söz alan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, dosyadaki dijital verilerin sahte olduğunu belirterek, günümüz teknolojisinde dijital verilerin basit bir şekilde hazırlanabileceğini söyledi.

Kara, deniz ve hava kuvvetleri subaylarının tutuklu bulunduğunu söyleyen Doğan, ''TSK, Kıbrıs'ın güneyine gidiyor. Donanmanın yarısı parmaklıklar arkasında. 'Dijital belgelerde imza yok. Bunlar sahte' dedik komutanlar içeride. Lütfen, haykırıyorum. Biz yandık, ülke gitmesin. Bari muvazzaf subaylara yol verin'' dedi.

‘SUSAN VARSA ŞEREFSİZDİR’

Sanık avukatlarından Kürşat Veli Eren de dosyayı ilk aldığında 9 müvekkili için aklında soru işaretleri olduğunu belirerek, ''Ancak aklımdan bu şüphe gitti. Darbe planlarından haberi olup da bu salonda ya da dışarda konuşmayan varsa, susuyorsa, şerefsizdir'' dedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken de yasaların sanığa suçunu gizleme hakkını tanıdığını belirterek, ''Sözlerim yanlış anlaşılmasın ben kimseye suçludur demiyorum. Ancak hakaretvari suçlama hakkınız yok'' diye konuştu.

Ulutaş'ın avukatı Durgut Can da müvekkilinin 2006 yılında dönemin İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun Sarıgazi'de resmi bir açılışa geldiği sırada kendisinin de jandarma olarak güvenlik önlemi aldığını söyledi. Ulutaş'ın bu sırada yasa dışı örgüt mensuplarınca yapılan taşlı ve sopalı saldırıda kendisini korumak isterken başından ve kolundan yaralandığını belirten Can, bir müddet hastanede yattığını ve hava değişimi alan müvekkilinin bu olayın ardından takdirnameyle ödüllendirildiğini ve kendisine nakdi tazminat ödendiğini anlattı.

MHP’Lİ VEKİLE ZİYARET

Bu arada, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri de duruşmayı izledi.

Yeniçeri, duruşmaya ara verildiği sırada MHP'den milletvekili seçilen tutuklu sanık emekli Korgeneral Engin Alan ile kısa bir süre görüştü.