BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,91
ALTIN 2.438,95
HABER /  DÜNYA

Suriye'deki olaylarda 187 çocuk öldü

Suriye'deki protesto gösterilerinde en az 187 çocuk öldü

Abone ol

Altı aydan fazla bir süredir yönetim karşıtı gösterilere sahne olan Suriye'deki askeri operasyonlarda şimdiye kadar en az 187 çocuğun öldürüldüğü bildirildi.

BM Çocuk Hakları Komitesi, 58. oturumunun sonunda, ''gösterilerin başlangıcından bu yana çocuk haklarının ciddi olarak ihlal edildiğine ilişkin düzenli, inandırıcı ve sağlam raporların son derece kaygı verici olduğunu'' belirterek, ''keyfi tutuklamalar, gösteriler sırasında öldürülen çocuklar, işkence ve kötü muamelelerin'' olduğunu belirtti.

Komite başkanı Jean Zermatten düzenlediği basın toplantısında, ellerinde, 22 Eylül tarihi itibarıyla, öldürülen en az 187 çocuğun listesinin bulunduğunu söyledi.

Zermatten, şiddetin çocuklar üzerinde, yaşam hakkına saygısızlık, gözaltı ve tutuklamalar yüzünden ''doğrudan etkisi olduğunu'', aile bireylerinin kaybolması veya ölümü, veya eğitim olanaklarına erişimde yaşanan güçlüklerin de çocuklar üzerinde ''dolaylı bir etki yaptığını'' belirtti.

Komite, Suriyeli yetkililerin güç kullanımına son verilmesi için derhal önlem almasını istedi.

BM, Suriye'de yönetim karşıtı protestoların başladığı mart ayından beri ölenlerin sayısının 2 bin 900'ü geçtiğini açıklamıştı