BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Çeteye öyle bir oyun oynandı ki

İzmir'de Jandarma bir oto hırsızı çetesine bir türlü suçüstü yapamayınca çeteye öyle bir oynadı ki..

Abone ol

İzmir ve Aydın'da otomobil servislerine bırakılan araçları çalarak, sahte evraklarla piyasaya süren çete, İzmir polisi ve Aydın İl Jandarma Alay Komutanlığı'nın ortak çalışması sonucu çökertildi.

Jandarma elemanı bayan, çete içerisindeki oto hırsızı elemanı ile sevgili olarak hırsızlığın bütün detaylarını öğrenip, çökertti.

Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Bürosu ve Aydın İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı ekipler, son zamanlarda İzmir ve Aydın'da araç servislerinden otomobil hırsızlığının artması ardından geniş çaplı araştırma başlattı.

Yapılan araştırmalar sonucu otomobilleri S.E isimli çete lideri ve elemanları C.K.B (42), M:K (35) ve Y.Y. (33) olduğunu tespit etti. Çeteyi takibe alan ekipler, oto hırsızlarını suçüstü yapamayınca ilginç bir oyun hazırladılar.

ELEMAN SEVGİLİ OLDU
Çeteyi çökertmek için çaba harcayan ekipler, Aydın İl Jandarma Alay Komutanlığı bünyesinde görevli haber elemanı bir bayanı kullandı. Bayan, oto hırsızlığı çetesi olan Y.Y ilie yakınlık kurarak sevgili oldu. 1 ay boyunca Y.Y ile beraber olan bayan eleman çetenin nasıl araçları çaldığını öğrendi.

Oto hırsızlık çetesinin sistemini öğrenen ekipler, bayan elemanı tekrar kulllanarak Y.Y ile buluşturdu. Y.Y İzmir'de bir serviste araçı çalarken düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Gözaltına alınan Y,Y'nin üzerinde 2 adet çalıntı oto anahtarı ortaya çıktı.

Y.Y ifadesinde otomobilleri çete lideri S.E adına arkadaşları C.K.B ve M.K ile beraber çaldıklarını itiraf etti. Polis, 4 ayrı eve baskın düzenleyerek S.E'yi aradı ancak izine rastlayamadı. Şahısların ifadelerinden yola çıkan ekipler, 2 ay boyunca aynı yöntemler 9 değişik markada araçları servisten çaldıklarını ve sattıklarını belirledi.
Çalınan ve sahte evraklarla satıldıkları belirlenen otomobiller tek tek bulunarak alındı. Olayla ilgili ifadesi alınan 3 kişi," oto hırsızlığı ve sahte evrak düzenleyerek otomobil satmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.