BIST 10.269
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.408,27
HABER /  GÜNCEL

Cesur Türkler Mısırı bekliyor

Gazze'deki ölümlerin tek suçlusu İsrail değil! Mısır'da Filistin halkını arkadan vurdu, 1,5 milyon insanı ölüme terketti!

Abone ol

İNTERNETHABER

Mısır, Gazze'nin hayat kapısı haline gelen Refah kapısını açmamakta direniyor. Refah kapısında Gazze'ye yardım ulaştırmak için bekleyen İHH Basın Sözcüsü Osman Atalay, sınırın ötesinde yaşananları felaket olarak nitelendirdi.

Türkiye'den yola çıkan İHH İnsani Yardım Vakfı, Refah kapısından Gazze'ye giriş yapmayı bekliyor.

Mısır'ın siyasi bir kararla Gazze'nin hayat kapısı haline gelmiş Refah sınır kapısını, işgalin başladığı günden buyana açmamaktaki ısrarlı tutumunun devam ettiğini söyleyen İHH Basın Sözcüsü Osman Atalay, Gazze'nin büyük bölümünün bu yardımlarla ayakta kaldığını söyledi.

İşte Atalay'ın Refah'tan yükselen yardım çığlığı;

Refah sınır kapısında yarım saattir buradayız. Yaklaşık 60-70 kamyon var. Bunlarda yardım malzemeleri var. Dünyanın çeşitli ülkelerinden geliyorlar. Burada bekliyoruz kapının açılmasını. Sınır kapılarında da görüyoruz, uçaklar sürekli üzerimizden geçiyorlar.

KAPI BİR KERE AÇILIYOR

Sınır kapısı, günde bir kere de olsa açılıyıor. O süre içinde içeri malzeme sokuyoruz. Bu da tabi ne derece yeterli diyorsanız tabii ki yeterdi değil. İçerde insani yardımla ayakta kalmaya çalışan insanlar var. Zaten Refah kapısı Gazze'de yaşayanların yüzde 80'ni aylardır bu yardımlarla ayakta kalıyor. Bu süre içinde de kapılar kapanınca buradaki insanlar büyük bir dram yaşıyor. Bu çok büyük bir insanlık dramı.

İSRAİL HERŞEYİ VURUYOR

Buradaki refah kapısından çıkar çıkmaz tampon bölgede zaten Gazze sağlık bakanlığı yetkilileri yardım malzemeleri teslim alıyorlar. Mısır hükümetinin siyasi bir tercihi var bu 9 gündür bu kapıyı çok kısa bir süre için açık tutuyor. Dün mesala sadece 8 tane yaralı geldi bu kapıdan. İçeride 2500 yakın yaralılar var. Dokuz gündür içeride yaralılar var. 50 ambulans vardı içeride sağlıklı işleyen ancak bugün bu rakam 25'e düştü. Zaten İsrail hiçbir şey ayırt etmeden hareketli herşeyi vuruyor.