BIST 10.262
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.412,67
HABER /  DÜNYA

Bulgaristanta kar felç etti

Bulgaristan'ı etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava ülke genelinde özellikle ulaşımda aksamalara neden oluyor.

Abone ol

Yoğun kar yağışı sebebiyle yüksek kesimlerdeki bazı yerleşim merkezleriyle ulaşım kesildi. Yetkililer, yüksek gerilim hatlarında buzlanma ve fırtınanın neden olduğu arızalar yüzünden çok sayıda yerleşim merkezine de elektrik verilemediğini açıkladı.

Bulgaristan Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışının şehirler arası yollarda trafiği olumsuz etkilediği, ancak ana yolların büyük bir bölümünün açık olduğu bildirildi. Açıklamada, kara yolları ekiplerinin özellikle otoyolların trafiğe kapanmaması için tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi.

Trafik ekipleri de yılbaşı tatilinden dönen vatandaşların herhangi bir sorunla karşılaşmaması için kontrollerini artırdı.

Emniyet yetkilileri, vatandaşları mecbur kalmadıkça şehirler arası yollara çıkmamaları, eğer çıkmak zorunda kalırlarsa da araçlarında takoz, zincir ve çekme halatı bulundurmaları konusunda uyardı.

Yoğun kar yağışı başkent Sofya'da da hayatı olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığının 35 santimetreye ulaşması üzerine şehrin yüksek semtlerindeki bazı cadde ve sokaklar trafiğe kapandı.

Meteoroloji yetkilileri, yoğun kar yağışının en az iki gün daha etkili olacağını açıkladı.