BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Taksimde İsraile protesto

İsrail'e tepkiler sürüyor. Dün geceyi hareketli geçiren İstanbul'da protestolar sürüyor.

Abone ol Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyesi yaklaşık 1000 kişi Taksim Meydanı'nda İsrail, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'ni protesto etti. Küçük çocuklar da eyleme katılarak bombalar altındaki akranlarına selam yolladı. Protesto gösterisinde İsrail bayrağı yakılırken "Yeniden intifada" sloganları atıldı.

İsrail saldırılarına karşı sesini duyurmak, sessiz kalanlara da tepkilerini dile getirmek isteyen yaklaşık 1000 kişi Taksim metrosu önüde toplandı. "Gazze kuşatması direnişle kırılacak. Siyonist elçilik kapatılsın. Emperyalizm yenilecek İslami direniş kazanacak. İsrail'le işbirliği suçtur. İsrail'e acil yardım! Hayırsever ruh doktorlarına ihtiyaç var!" yazılı pankartlar açan grup sloganlar atarak ve tekbirler getirerek Taksim Meydanı'na doğru yürüdü. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı Taksim Meydanı'nda bir basın açıklaması yapan Hülya Şekerci, Filistin halkına dua ederek konuşmasına başladı.

Gazze'nin 8 günden bu yana bombalarla dövüldüğünü ve dün kara harekatının başladığını belirten Şekerci, saldırılar karşısında sessiz kalan Birleşmiş Milletler ile yaptığı açıklamadan dolayı Avrupa Birliği'ni kınadıklarını dile getirdi. Şekerci, İsrail saldırılarını Filistin'deki direnişin durduracağını belirtirken hükümet yetkililerinden İsrail ile yapılan bütün anlaşmaları iptal etmelerini istedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup içerisinde bazı göstericiler İsrail bayrağını ateşe verdi. Ardından tüm eylemciler Filistinliler için dua etti.

"Gazze halkı yalnız değildir. Uyan, diren, özgürleş. İsrail elçisi geri çekilsin. Hamas'a selam direnişe devam. Filistin halkı yalnız değildir. İstanbul'dan Gazze'ye, direnişe bin selam. Yaşasın küresel intifada." şeklinde sloganlar atıldı. Mitinge katılan 4 yaşındaki bir çocuğunu elinde taşıdığı "Türkiye'den Gzzeli çocuklara bin selam" yazılı döviz de dikkat çekti.