BIST 10.899
DOLAR 32,17
EURO 34,95
ALTIN 2.452,85
HABER /  GÜNCEL

Çerçeveletip duvara asılacak açıklama

Ahmet Hakan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergi mükelleflerine yaptığı konuşmaya alkış tuttu.

Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergi müfettiş yardımcılarına hitaben yaptığı bir konuşma güme gitti. Yoğun gündem arasında kaybolan bu açıklamayı Hürriyet yazarı Ahmet Hakan köşesine taşıdı.

Bakan Şimşek'in "Vergi denetiminde yeni anlayış" olarak nitelendirdiği hususlar neler? Ahmet Hakan açıklamayı "referans metin" olarak gördü. Alkış tuttuğu sözlerde altını çizdiği hususları böyle sıraladı:

ZULÜM ETMEYİN: Siz tabii ki güçlüsünüz ama hiçbir şekilde zulüm yapma hakkınız yoktur. Hiçbir mükellefe şu veya bu nedenle zulmetmeyin".

GİRİŞİMCİ ÖNEMLİDİR: "Girişimci olan, kendi sermayesi ile risk almış, istihdam yaratan mükellef çok değerlidir ve ülkeye büyük katkılarda bulunmaktadır.
Türkiye'nin petrol kaynaklan yok denecek kadar az, doğalgaz ve diğer yeraltı zenginlikleri de son derece sınırlı".

GİRİŞİMCİYE SAYGI: "Türkiye'nin en değerli varlığı insan. Bu nedenle girişimcilere sadece saygıyla yaklaşılması gerekiyor".

MÜKELLEFE BAKIŞ: "Vergi denetimi yaparken mutlaka ve mutlaka mükelleflerimizi Türkiye'nin en değerli varlığı olarak görmemiz, bu gözlükle bakmamız lazım".

SİYASALLAŞMA YOK: "Vergi denetimi siyasallaşmamalı.
Denetimler objektif bir şekilde, teknik düzeyde halkın menfaati neyi gerektiriyorsa o çerçevede yapılmalı. Mükellef haklan gözetilmeli".

MEVZUAT SADELEŞMELİ: "Bizim amacımız mükellefi yakalayıp cezalandırmak değildir. Mükellefi sadeleştirilmiş mevzuatla doğru şeyi yapmaya teşvik etmektir".

YENİ BİR ANLAYIŞ: "Yani özetle biz yeni bir denetim anlayışına geçiyoruz".