BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.413,83
HABER /  DÜNYA

Cep telefonu kaçakçılarına büyük darbe

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Adana Gümrük Müdürlüğü, Dubai’den havayolu kargo taşımacılığı ile Suriye’ye transit olarak gönderilmek üzere Ada...

Abone ol

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Adana Gümrük Müdürlüğü, Dubai’den havayolu kargo taşımacılığı ile Suriye’ye transit olarak gönderilmek üzere Adana’ya gelen uçakta piyasa değeri yaklaşık 4 milyon lira olan cep telefonu ele geçirildi.
Bütün cep telefonları etiketlerinde ve hafızalarında bulunan IMEI numaraları tespit edilerek kayıt altına alındı. Tespit edilen IMEI numaraları üzerinde, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile koordineli olarak yapılan inceleme sonucunda, Transit olarak Suriye’ye gönderilmek üzere Adana havalimanına gelen cep telefonlarına, Türkiye’de kayıtlı telefonların IMEI numaralarının kopyalandığı belirlendi.
Ülkeye kaçak olarak sokulmak üzere hazırlandığı ortaya çıkarılan 5 bin 565 adet Samsung marka, muhtelif modellerde cep telefonu ve bin 580 adet cep telefonu bataryası ele geçirildi.
Piyasa değeri yaklaşık 4 milyon lira olan cep telefonu ve aksamlarıyla ilgili bir Türk vatandaşı ve bir Suriye vatandaşı hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve Elektronik Haberleşme Kanunu hükümlerince işlem yapılmak üzere, Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.
(İHA)