BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,77
ALTIN 2.488,56
HABER /  DÜNYA

Uyuşturucu tacirleri böyle yakalandı

İstanbul üzerinden Avrupa’ya sevk edilmek istenen 80 kilo 100 gram eroin Esenler’de düzenlenen operasyonla ele geçirildi. 2’si yabancı uyruk...

Abone ol

İstanbul üzerinden Avrupa’ya sevk edilmek istenen 80 kilo 100 gram eroin Esenler’de düzenlenen operasyonla ele geçirildi. 2’si yabancı uyruklu 3 kişinin gözaltına alındığı operasyon polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İran’dan yurda sokulan yüklü miktarda uyuşturucunun İstanbul’a getirildiğini tespit etti. Ekipler, uyuşturucu yüklü olduğunu belirledikleri beyaz renkli bir otomobili park edildiği Üsküdar’da yakın takibe aldı. Kaçırılmaması için aracın lastiklerini patlatan ekipler, şüphelilerin gelişini beklemeye başladı. Bir süre sonra siyah bir otomobille gelen ve park halindeki otomobillerinin lastiklerinin patlatıldığını fark eden şüpheliler, kaçmaya çalıştı. Maltepe’ye kadar takip edilen aracın önünü keserek durduran ekipler, Arnavutluk uyruklu Florenc P. ve Roland G. yakalanarak gözaltına aldı. Park halinde bırakılan otomobilde yapılan aramada, tesisat çantaları içerisine gizlenmiş 152 paket halinde 80 kilo 100 gram eroin ele geçirildi. Şüphelilerin üzerinde ise 20 bin 50 AVRO ile 1 adet sahte nüfus cüzdanı bulundu.
Yetkililer, Arnavut uyruklu 2 şüphelinin ele geçirilen uyuşturucuları Arnavutluk üzerinden Avrupa ülkelerine gtürmek istediklerini belirtti.
Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli sevk edildikleri Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde tutuklandı.
(İHA)