BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,58
ALTIN 2.387,17
HABER /  DÜNYA

Sağanak yağış hayatı felç etti, araçlar suya gömüldü

İzmir, sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağmura teslim oldu. Aniden bastıran yağmur nedeniyle cadde ve sokaklar adeta göle döndü. Bayra...

Abone ol

İzmir, sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağmura teslim oldu. Aniden bastıran yağmur nedeniyle cadde ve sokaklar adeta göle döndü. Bayraklı’da ise yüksekliği 4 metre 20 santim olan köprünün altından geçmeye çalışan araçlar suya gömüldü.
İzmir’de akşamdan başlayan yağış sabah saatlerinde sağanağa dönüşünce hayat tam anlamıyla felç oldu. Cadde ve sokaklar sel sularıyla dereye dönerken, çok sayıda işyeri ve evi su bastı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri harekete geçerken, suların bastığı İtfaiye’nin AKS 110 Merkezi devre dışı kaldı.
Sabah saatlerinde etkisini arttıran yağmur aralıklarla sağanağa döndü. Kentin sokakları ve caddeleri su birikintileriyle dolup taştı. Araç sürücüleri yollarda ilerlemekte güçlük çekti.

10 SAATTE METREKAREYE 54 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, kent merkezinde son 10 saatte metrekareye 54 kilogram yağış düştü. Seferihisar ilçesi aynı sürede metrekareye düşen 78 kilogramlık yağış ile en fazla yağış alan ilçe oldu.

KENTTE ANA ARTERLER TIKANDI
Sabah saatlerinde tam iş vaktinde çok sayıda vatandaş yağmur nedeniyle araçlarıyla işyerlerine ulaşmaya çalışınca Alsancak Gar Kavşağı ve Cumhuriyet Bulvarı başta olmak üzere önemli geçiş noktalarında trafik uzun süre tıkandı. Metro’nun Basmane İstasyonu sular altında kaldı, vatandaşlar büyük güçlük çekti. Tren seferleri durdurulurken, metro devre dışı kaldı. İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) ekipleri, yağışla su baskını açısından riskli bölgelerde, kontrol yaparak önlem aldı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN BÜYÜK TEYAKKUZ
Büyükşehir Belediyesi, gece başlayan ve aralıksız devam eden yağışın doğurduğu sel baskınlarına karşı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, İtfaiye Daire Başkanlığı, Fen İşleri ve İZBETON’a bağlı ekipler, 670 personel, 192 araç, 92 motopomp, 42 iş makinesi, 18 kamyon, 19 iş makinesi, 5 vinç, 4 adet vinçli kamyon, 29 kanal aracı ve 24 çekiciyle kentin kritik noktalarında aralıksız çalışıyor. Çalışmalarda İZSU’ya kanal temizleme hizmeti veren müteahhitlerin ekipmanları da kullanılıyor.

AKS 110 DEVRE DIŞI
Yenişehir İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Koordinasyon ve AKS Kurtarma Merkezi sular altında kalırken, 110 numaralı acil telefon servis dışı kaldı. Kentte uzun süre arama kurtarma hizmeti verilemedi. Aksaklıklar halen sürüyor ancak analog iletişimiyle hizmet sağlanmaya çalışıyor. Meteorolojiden alınan bilgilere göre kentin perşembe gününe kadar yağış altında kalacağı bildirildi.

ARAÇLAR SUYA GÖMÜLDÜ
Göle dönüşen yollarda ilerlemekte güçlük çeken araçlar, suya gömüldü. Bazı araçlar çekici ile çekilirken, yolda kalan bazı vatandaşlar yola tuğlalar döşeyerek yürümeye çalıştı. Bayraklı ilçesinde, yüksekliği 4 metre 20 santimlik olan köprünün altında kalan araçlar da, 3 metrelik suyun içine gömüldü. Arabalarını göremediklerini söyleyen vatandaşlar, canlarını zor kurtardıklarını söylerken, belediye tarafından önlem alınmamasından da yakındı. Kendilerine yardım edilmesini bekleyen vatandaşlar, çaresizce yardım gelmesini bekledi. Öte yandan, bazı araçların plakaları da kuvvetli sağanak yağış nedeniyle yerlerinden söküldü. Göle dönüşen yollar nedeniyle vatandaşlar yürümekte zorlandı.
(İHA)