BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.411,34
HABER /  DÜNYA

Balıklara can suyu

Adana’nın Kozan ilçesinde şehrin içerisinden geçen Kozan Çayı’nın kuruması ile susuz kalan ve ölmek üzere olan balıklara Kozan Belediyesi it...

Abone ol

Adana’nın Kozan ilçesinde şehrin içerisinden geçen Kozan Çayı’nın kuruması ile susuz kalan ve ölmek üzere olan balıklara Kozan Belediyesi itfaiye araçlarıyla su takviyesi yapıldı.
Kuraklık nedeniyle suyu azalan Kozan Çayı’ndaki balıkların telef olması üzerine Kozan Belediyesi harekete geçerek, itfaiye araçları ile çaya su takviyesi yaptı.
İtfaiyenin verdiği su ile hayata tutunan balıkların durumunu duyarlı bir vatandaşın haber vermesi üzerine öğrendiğini kaydeden Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, “Biz de itfaiyemizle hemen müdahale ettik. Tam da balıklar ölmek üzereyken müdahale etmişiz. Parkta bizim su pompamızı da kullanarak balıklara su takviyesi yapıldı. Bu arada Sulama Birliği’ni arayarak Kozan Barajı’ndan bir miktar suyun bırakılmasını talep ettik. İnşallah önümüzdeki günlerde yağmurlar yağacak ve bu durumlar sona erecektir. Şükürler olsun zamanında müdahale ettik. Biz balıklara ve diğer canlılara sahip çıkacağız onları öldürmeyeceğiz” dedi.
Vatandaşlar ise balıkları yaşattıkları, onlara can suyu verdikleri için yetkililere teşekkür etti.
(İHA)