BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.410,24
HABER /  DÜNYA

İzmir metrosunu sel bastı

İzmir’de, akşam başlayan ancak sabah dokuz otuz sularında şiddetlenen yağışla birlikte hayat felce uğradı. Tepecik bölgesindeki derelerin ta...

Abone ol

İzmir’de, akşam başlayan ancak sabah dokuz otuz sularında şiddetlenen yağışla birlikte hayat felce uğradı. Tepecik bölgesindeki derelerin taşmasıyla kentin birçok noktasında su baskınları yaşandı. Basmane Metro Durağı’nın içini taşan derelerden gelen sular kapladı.
Basmane Metro’ya bir anda dolmaya başlayan ve bir anda dere görüntüsü oluşturan sular nedeniyle yolcular yarım saat boyunca mahsur kaldı. Metro görevlileri suyun akışını önlemek için kum torbaları koymasına karşın baskın önlenemedi, mahsur kalan yolcular bir süre Konak ve Bornova yönüne giden trenlere bindirilmedi. Güvenlik görevlileri, Basmane Metro’ya yolcu alımını durdurduktan sonra mahsur kalanlar gelen trenle dışarı çıkarılabildi. Yolcuların çıkarılmasının ardından metronun Basmane giriş çıkışları kapatıldı.
Öte yandan Basmane Tren Garı’nda da dere görüntüleri oluştu. Taşan derelerden gelen sular tren garını suyla doldurdu. Vatandaşlar, ayakkabılarıyla suların içinden geçerek istasyon dışına çıkmaya çalıştı. Trafik ekipleri de Basmane ve Tepecik yollarını trafiğe kapattı. Arabalar sular içinde kalırken, yüzlerce vatandaş yollarda ve otobüslerde mahsur kaldı.
(İHA)