BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,72
ALTIN 2.428,91
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Cep telefonu hırsızlığına artık son!

Cep telefonum çalınacak diye korkmayın!.. Çünkü elinizde hırsızları yakalayan güvenli bir sistem var... Nasıl mı?

Abone ol

Cep telefonu hırsızlığına son! Artık cep telefonunuz çalınsa da hırsızlar anında enselenebilecek! 

Bilişim güvenliği ve bilişim suçlarına karşı mucadele derneğinin tamamen yapımında türk yazılımcıların olduğu Cep telefonu hırsızlığına karşı önlem amaçlı yaptıkları yazılım, günlük hayatta çokça rastlanan çalıntı cep telefonu vakalarını en az'a indirmeyi planlıyor.

ŞİMDİLİK ANDROİT İŞLETİM SİSTEMİ İÇİN GEÇERLİ

Bu uyguluma sayesinde şimdilik Android işletim sistemine sahip cep telefonları, uygulamayı cep telefonuna kuran sahiplerine, telefonu kullanan 3. şahısların telefona takmış olduğu SIM Kart serial numarası, imei numarası, gsm operatorunu bildiren bir SMS gönderiyor.

Bu sayede cep telefonu çalınan kişiler bu bilgilerle savcılığa suç duyurusunda bulunarak, telefonun bulunmasını en kısa süreye indiriyor.

HİÇ BİR ÜCRET TALEBİ YOK!..

Bu uygulama kamu yararına yapılmış olup tamamen ücretsizdir.

İşte uygulamanın çalışma sistemi ve detayları;

Tamamen sim kart eşletirme mantığına dayalı olarak çalışan bu yazılımda , 1 defaya mahsus olmak üzere telefonunuza kuruyorsunuz.
Kurulumun sırasında mevcut cep telefonu numaranızı giriyorsunuz.
 

Bu işlemin hemen ardından uygulama cep telefonunuzun arka planında gizli olarak çalışıyor, Android sistemlerde mevcut olan görev yöneticisi "Task Killer" dahil olmak üzere programın çalıştığını hiç bir şekilde görmüyorsunuz.

Eşleştirme sonrasında, cihaza tanıtılmış numaradan farklı bir sim kart yerleştirilmesi durumunda, arkaplanda çalışan programımız devreye girerek, yeni kullanıcıdan habersiz bir şekilde, daha önceden kayıtlı telefon numaralarına bilgi mesajı gönderiyor.

Bilgi mesajını alan kişiler, telefonun IMEI numarası, sim kart seri numarası, operatör adı gibi bilgilere sahip olmuş oluyor. Bu bilgiler de savcılığa suç duyurusunda bulunabilmek için zaten yeterli.

Programa Android Marketten PhoneSecurity olarak aratıp, ücretsiz ulaşabilirsiniz.