BIST 9.446
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.497,31
HABER /  MEDYA

Cengiz Çandar kendi patronunu vurdu

Radikal'de yazan Cengiz Çandar, Cemaatin dergisi Aksiyon'a konuştu. Çandar patronu Aydın Doğan'ın Erdoğan'a rüku ettiğini söyledi.

Abone ol

Cengiz Çandar çözüm süreci ve Kobani olayları ile ısınan gündemde ekranlara çıkarılmayınca Cemaatin Dergisi Aksiyon üzerinden hem kendi patronunu hem hükümeti vurdu.

Aksiyon'a röportaj veren Çandar, "İki türlü medya var Türkiye'de şimdi; biri reisin önünde secdede, (Allah önünde demiyorum), öbürü de rükûda" diyerek patronu Aydın Doğan'a çattı.

İşte Aksiyon'da çıkan o röportajdaki olay satırlar;

SECDEDEKİLER VE RÜKUDAKİLER

- 28 Şubat andıcı bunun yanında hiçbir şey değil. AKP nereden baksanız koca bir parti, iktidar ve kitlesi var. En azından kaçış yapacağımız medya vardı o dönemde. Şu anda o medya iktidar medyası. Olmayanı da patronları itibariyle rükû halinde olan bir medya.

İki türlü medya var Türkiye'de şimdi. Biri reisin önünde secdede, Allah önünde demiyorum, öbürü de rükûda.

BENİM GRUBUMUN TELEVİZYONLARINDA AMBARGOLUYUM

-Ben rükûdaki medyada çalışıyorum şimdi. Kendi grubumunkiler de dâhil 2013 yılının ilk aylarından itibaren merkez medyanın televizyonlarında ambargoluyum. Telefonla, en azından iyi bildiğim konularda bile öyle.

-Son bir sene içinde dünya çapında çok itibarlı kişilerle bir sürü konferansta beraber olduk, konuşmacı olarak. O kadar olay oldu, olmaya devam ediyor bu bölgede yaklaşık iki yıldır; iç siyaset analizinden vazgeçtim Ortadoğu gibi birebir ilgilendiğimiz konular yani, telefonla bile yayına alınmıyoruz, ambargo var. Çalıştığım grubun yayın organları da televizyonları da var. Rükû'da mı? Evet. Başka izahı var mı

17 ARALIK'TA ASIL DARBEYİ ERDOĞAN YAPTI

- Radikal'de yazmıştım kesinlikle patent hakkı bende; 17 ve 25 Aralık darbeydi deniyor ya ben de diyorum ki darbe ama darbeyi Tayyip Erdoğan ve AKP yaptı. 17 ve 25 Aralık'ı bahane ederek oldurmak istediği şeyi hızlandırarak bir darbe yaptı. Lui Napolyon Bonapart seçilmiş cumhurbaşkanıydı, Fransa'nın 3. Cumhuriyet'inde yanılmıyorsam; darbe yapıp imparatorluğunu ilan etti. Ve Fransız devrim takvimine göre Brumer ayının 18. günü yaptığı için bunun üzerine Karl Marks "Louis Bonaparte'ın 18. Brumaire'i diye kitap yazar. Seçilmiş bir cumhurbaşkanı olarak darbe ile imparatorluğa geçiş yapıyor. Ben de Tayyip Erdoğan'ın 17 Aralık'ı diye yazdım. Lui Bonapart'ın 18 brümeri neyse, Tayyip Erdoğan'ın 17 Aralık'ı o. Hem de seçilmiş başbakan ve sonra seçilmiş cumhurbaşkanı olarak 'tek adam rejimini' kuracak; bunun için de devletin içinde tasfiye için bir günah keçisi bulması lazım. İşte, paralel yapı.