BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,91
ALTIN 2.437,61
HABER /  POLİTİKA

Cemil Çiçek'ten başörtüsü çıkışı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, sokaktaki vatandaşın başörtüsü sorunu bulunmadığını söyledi.

Abone ol

İNTERNET HABER- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Arap Baharı'nın Arap Kışı'na döndüğünü söyleyerek, diktatörlerin demokrasiye geçit vermedini söyledi. Başörtüsüyle ilgili sokaktaki vatandaşın bir sorunu bulunmadığını, asıl sorunun siyasetçilerin ve aydınlardan kaynaklandığını iddia eden Çiçek, Türkiye'nin kısır çekişmelere bugüne kadar büyük bedeller ödediğini kaydetti.

Çiçek, Sivas Kongresi'nin 94. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok sorunlu bir bölgede ateş çemberinin ortasında olduğunu belirtti.
 
Çiçek, sorunlar yumağı Ortadoğu'da gelinen noktadan nasıl çıkılacağının derin bir soru işareti olduğuna dikkati çekerek, "Demokrasiye geçiş çok sancılı olmaktadır. 'Arap Baharı' çoktan 'Arap Kara Kışı'na dönmüştür. Arap baasçılığı, tiranlık ve diktatörlük demokrasiye geçit vermemektedir. Her gün masum insanlar öldürülmekte, binlerce çocuk, kadın, genç kimsayal silahlarla katledilmektedir" diye konuştu.

"YA DEMOKRASİ YA DA ARABEKS"

Konuşmasında demokrasi ve milli egemenlik ilkesinin güçlü bir harç olarak ülkenin temelinde yer aldığını vurgulayan Çiçek, bu konuda eksikliklerin tamamlanması gerektiğini kaydetti. Türkiye'nin ya gelişmiş bir demokrasi kuracağını da da arabeks olan yamalı bohça gibi demokrasiyi işleten bir sisteme sahip olacağını vurgalayan Çiçek, modern dünya ile rekabetin iyi bir demokrasi ile sağlanabileceğini kaydetti. Milletin gelişmiş bir demokrasi istediğinden emin olduğunu dile getiren Çiçek, kimsenin bundan kaçma lüksü olmadığını ifade etti.

"BİZ BU BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDEDİK"
 
Demokraside eksikliklerin, yanlışlıkların birlikte düzeltilmesi gerektiğini vurgulayan Çiçek, herkesin daha sorumlu ve duyarlı davranması gerektiğini söyledi. Siyasi tansiyonu yükseltmenin kimsenin yararına olmadığını söyleyen Çiçek, birlik ve beraberliğe vurga yaparak şöyle konuştu:

"Bu ülkede sağ sol kavgasını, Alevi-Sunni gerginliğini, Türk-Kürt kışkırtmasını gördük ve bedelini de çok ağır ödedik. Bunun acı tecrübelerini yaşadık, bundan sonra yaşamak istemiyoruz. Kardeşlerin birbirlerinin gırtlağına sarılmasını istemiyoruz, birbirleriyle kavga etmelerini istemiyoruz. Bundan çok acı çektik, gözyaşı döktük. Onun için gelin olup bitenlerden ders çıkararak, 4 Eylül gününde sorumluluklarımızı hatırlayalım."

"HALKIN BAŞÖRTÜSÜ SORUNU YOK"

Çiçek ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, daha sonra Sivas'ta yayın yapan televizyon kanallarının ortak canlı yayınına katıldı. Programda başörtüsüyle ilgili bir soruyu da cevaplandıran Çiçek, sokaktaki vatandaşın böyle bir sorunu olmadığını söyleyerek şunları ifade etti:
 
"Biz bunların üzerinden siyaset yaparak sıradan bir olayı kangren haline getirdik, getirmeye devam ediyoruz. Bugün tolum siyasetçilerin, aydınların çok önünde, halkta hoşgörü anlayış var. Biz her şeyi kanunla çözemeyiz, hiç durmadan kanun çıkaramayız. Hoşgörü tolerans birbirimizi anlamak en büyük kanundur. Kafamızın içine bakalım, dışıyla uğraşmanın fazla bir anlamı yok. Toplum bu konuyu çözmüş, siyasetçiler de bunun üzerinden siyaset yapmamalı, bunu dert haline getirmemeli"