BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Cemil Çiçek’in böyle bir yetkisi yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin verdiği soruşturma önergesinin TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından iade edilmesine ilişkin, “S...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin verdiği soruşturma önergesinin TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından iade edilmesine ilişkin, “Sayın Cemil Çiçek’in böyle bir yetkisi olduğuna inanmıyorum. Yasalar böyle bir yetkinin olmadığını açıkça belirtiyor. Sayın Çiçek’in bu davranışını doğru bulmadığımız ifade etmek isterim” dedi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı süreciyle ilgili ziyaretleri çerçevesinde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti. Görüşme sonrası açıklama yapan Kılıçdaroğlu, son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Sayın Başkan ve arkadaşları sadece cumhurbaşkanlığı konusunda değil, Türkiye ekonomisi konusunda da düşüncelerini bize aktardılar. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra huzurlu bir Türkiye bekliyoruz. Çünkü huzurlu bir Türkiye’de üretim yaparız, ihracat yaparız, istihdam yaratırız. Aynı görüşü paylaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığı makamına oturacak kişinin Türkiye’nin birliği ve dirliği üzerinde duyarlılığını sürdürmesi, Türkiye’de huzurun teessüs edilmesi açısından devlet kurumlarının sağlıklı bir uyum içinde çalışmasını sağlaması çok çok önemli. Kendilerinin düşüncelerini aldık” diye konuştu.

“SEÇİM SONUCUNDA ÜLKEMİZDE HUZURUN SAĞLANMASINI ARZU EDİYORUZ”
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda fikirlerini almak için kendilerini ziyaret ettiklerini belirterek, “Öncelikle istişare ziyaretlerini gerçekleştirdikleri için gerek şahsım gerek camiam adına teşekkür ediyorum. İsimler üzerinde değil ilkeler üzerinden hareket edilmesinin daha uygun olduğunu düşünüyoruz. TOBB olarak cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin itidalli bir şekilde tamamlanacağına inanıyoruz. Böylece seçim sonucunda ülkemizde huzurun sağlanmasını arzu ediyoruz. Huzur bulalım ki iş dünyası olarak bizlerde işimize odaklanalım. Daha fazla üretim, daha fazla yatırım, daha fazla ihracat yapalım. Zaten bizim görevimizde tüccar ve sanayiciler olarak çalışma ortamını iyileştirmek, rekabet güçlerini arttırmak üzere çalışmak ve çözümler üretmektir” şeklinde konuştu.

“İYİ İLİŞKİLERİMİZ BUNDAN SONRA DA SÜRDÜRECEĞİZ”
Kılıçdaroğlu ve Hisarcıklıoğlu gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin Kılıçdaroğlu’nun genel kurulda sitemde bulunduğu hatırlatılarak, görüşmede bu konunun gündeme gelip gelmediğini sorması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“O tartışmalar geride kaldı. Zaman zaman düşüncelerimiz aktarırız. Demokrasi içinde kendi görüşlerimiz aktarmak eleştirilerimi yapmak en doğal hakkımız olarak kabul ediyoruz. Sayın başkanla büyük olgunluk gösterdi zaten. Eleştirileri büyük bir dikkatle dinledi. Sonuçta önemli olan şu, kurumların siyasetle olan diyalogunun sağlıklı bir zemin üzerinde ilerlemesi hepimizin ortak beklentisi, olmak durumdadır. Bu bağlamda iyi ilişkilerimiz bundan sonra da sürdüreceğiz.”

“SAYIN CEMİL ÇİÇEK’İN BÖYLE BİR YETKİSİ OLDUĞUNA İNANMIYORUM”
TBMM Başkanı Cemil Çiçek CHP’nin Başbakan hakkında verdiği soruşturma önergesinin, içerisinde tapelerin olduğu gerekçesiyle iade edilmesini sorması üzerine Kılıçdaroğlu, “Sayın Cemil Çiçek’in böyle bir yetkisi olduğuna inanmıyorum. Yasalar böyle bir yetkinin olmadığını açıkça belirtiyor. Sayın Çiçek’in bu davranışını doğru bulmadığımız ifade etmek isterim. Zaten bugün başkan vekilleri yaptıkları basın toplantısında gerekli açıklamaları yaptılar” ifadelerini kullandı.

“HİZMET ETMEK İSTİYORSANIZ BURASI DA BİR MAKAMDIR”
Cumhurbaşkanı adayı olmasını isteyen Odalar ve Borsalar Birliği üyeleri olduğu hatırlatılarak, bu konuda düşüncelerinin sorulması üzerine Hisarcıklıoğlu, “Eğer ülkeye hizmet etmek istiyorsan biz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığı da bu konuda sizin için büyük bir alan sunuyor. Ne mutlu ki bize Türk iş dünyasına Türkiye’nin zenginleşmesine hizmet edecek bir makamdayız. Eğer hizmet etmek istiyorsanız burası da bir makamdır” karşılığını verdi.
(İHA)