BIST 10.471
DOLAR 32,72
EURO 35,08
ALTIN 2.435,01
HABER /  POLİTİKA

Cemil Çiçek'e Taha suresiyle yanıt

Özerklik ve Kürt bayrağı sözleri nedeniyle tepki gören Baydemir'den Çiçek'e yanıt var.

Abone ol

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, kendisi için "organları yer değiştirmiş adam" diyen Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e sureyle yanıt verdi.

Baydemir, Sayın Çiçek ve kabinede bulunan bakanlar Taha Suresi'nin 71. ayetini okusun" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, gündeme getirdiği özerklik önerisinin arkasında durdu, ''Evet Kürt sorununun çözümü budur. Lafı daha fazla da dolandırmanın anlamı yoktur'' dedi.

Baydemir, Sümerpark Resepsiyon Salonunda düzenlenen bir etkinlikte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Baydemir özerklikle ilgili sözlerini şöyle savundu:

"Dersim'de katılmış olduğum panelde Kürt sorununun çözümüne dair demokratik özerklik programından ne anladığımı, olabilecek en yalın dille ifade ettim. Ve açık söylemek gerekirse eğer bir özeleştiri vermek gerekiyorsa bugüne kadar bu yalınlıkta konuşmamamdır. Eğer bir özeleştiri isteniyorsa bence bu konuda istenmelidir. Evet, Kürt sorununun çözümü budur. Lafı daha fazla da dolandırmanın anlamı yoktur. Bence Kürk halkına da, kardeşlerimize de, kamu otoritelerine de birbirimize karşılıklı açık, samimi ve dürüst olmamız lazım. Ben açık, dürüst, samimi bir politikayı izlersek yurttaşlarımızı daha kolay ikna ederiz inancını taşıyorum.''

21. yüzyılda ''Kürt sorununda kan dökmenin artık haram olduğunu, artık bundan derhal vazgeçmek gerektiğini'' ifade eden Baydemir, insanların konuşabileceği, müzakere edebileceği, tartışabileceği, ortak paydalarda bulaşabileceği bir ortamının yaratılması gerektiğini bildirdi.

''Kim ki böyle bir ortam yaratma çabası içerisine girerse ben kendi adıma birey olarak onu alkışlarım. Varsa başka bir öneriniz demokratik özerklik değil de 'başka öneriyle akan kanı durduracağım' derseniz buyurun biz sizi dinlemeye hazırız. Ben dinlemeye hazırım'' diyen Baydemir, bu itibarla herkesin birbirini dinlemeye, anlamaya davet ettiğini anlattı.

Bir gazetecinin, ''Şahsınıza yönelik sözler vardı. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine Baydemir, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın gerekli yanıtı verdiğini, Demirtaş'ın verdiği yanıtı
aşmak istemediğini belirtti.

TAHA SURESİNİN 71. AYETİ

Baydemir, şöyle konuştu:
''Bu konuda daha fazla polemiğe girmeyeceğim. Sadece ve sadece Sayın Çiçek ve özellikle kabinede bulunan bakanlar, sadece kendileri için öneriyorum başka hiç kimse için önermiyorum. Hafızam beni yanıltmıyorsa Taha Suresi'nin 71. ayetini okumalarını öneriyorum. Bir kez daha söylüyorum Taha Suresi'nin 71. ayetini öneriyorum; Sayın Çiçek ve kabinedeki diğer bakanlara.'

Ayette ne bulunduğunu soran gazetecilere Baydemir, ''Kendileri okuyunca göreceklerdir'' dedi.

TAHA SURESİ'NDE NE DENİYOR?

Bu manzara karşısında öfkeden çıldıran Firavun, "Ben size izin vermeden ona inandınız, öyle mi?" diye homurdandı. Durun hele, şimdi anladım! Demek siz, Musa adına çalışan birer ajandınız. Aslında o, size büyücülüğü öğreten üstadınız oluyor. Nasıl da düşünemedim; fakat bu size çok pahalıya mal olacak: Yemin olsun ki, kollarınızı ve ayaklarınızı çaprazlama kesecek, sonra da sizi hurma kütüklerinde sallandıracağım! Musa'nın Rabb'i mi, ben mi; ikimizden hangimizin azabı daha çetin ve daha sürekliymiş, o zaman göreceksiniz!"