BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.492,36
HABER /  GÜNCEL

Cemil Bayık Öcalan'a yalancı dedi!

PKK'nın iki eski önemli ismi Nizamettin Taş ve Osman Öcalan için suikast girişimine Cemil Bayık'tan açıklama...

Abone ol

İNTERNET HABER (ÖZEL İÇERİK) - Tam da çözüm sürecinde eski PKK'nın eski yöneticilerine suikast düzenlendiği haberi gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu haberlerin üzerine konuşan ve Cemil Bayık'ı suçlayan Öcalan ve Taş'a cevap geldi.

PKK'dan 2004 yılında ayrılarak Kuzey Irak'ta Kürdistan Demokrat Yurtseverler Partisi'ni (PWD-K)  kuran isimlerden Nizamettin Taş ve Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın evlerine gizli kameralar yerleştirildiği ve suikast hazırlandığı ortaya çıkmıştı.

Taş ve Öcalan bu olayın ortaya çıkması üzerine Karayılan'ın yerinde Kandil'de liderlik koltuğuna oturan Cemil Bayık'ı suçlamıştı. Bayık'ın PKK'da darbe yaptığı ve Öcalan'ın süreç için çizdiği yoldan sapıldığı öne sürülmüştü.

OSMAN ÖCALAN YALAN SÖYLÜYOR

Bu iddiaları Le Monde gazetesi Bayık'a sordu. Bayık Osman Öcalan'ın bu iddialarına kızarak onun "hiçkimse" olduğunu ve yalan söylediğini iddia etti.

Bayık, "Osman Öcalan hiç kimse, yalan söylüyor. Kendisinin politik bir meşruluğu ve PKK üzerinde hiçbir etkisi yok. Bazıları onun ismini bizi bölmek için kullanabileceğini sanıyor." dedi.

Bayık, PKK içinde bölünme olduğu ve Abdullah Öcalan'ın çizgisinden sapıldığı iddialarını da yalanlayarak Öcalan'ın yolunda olduklarını sözlerine ekledi.  


Öcalan talimat vermezse öleceğiz!

Eski PKK'lı Nizamettin Taş, Öcalan'a çağrı yaptı ve Bayık'ın kendilerini öldürmeye çalıştığını söyledi.

nizamettin-tas-suikast-aciklamasi.jpg



Öcalan'dan PKK ile ilgili bomba iddia!

Osman Öcalan PKK'nın üç ülkeyle büyük bir güç oluşturarak savaş planı oluşturduğunu iddia etti.

osman-ocalan-suikast-iddiasi.jpg


Kandil'de iç savaş çıkaracak büyük iddia!

Osman Öcalan'a yönelik suikasti kim planladı? Öcalan konuştu. Ortalık sallanacak. Zira Öcalan'ın iddiasına göre bu PKK'nın bir numarası olan Cemil Bayık'ın işi...

osman-ocalan-cemil-bayik-kavgasi.jpg


PKK'nın Öcalan suikastını MİT önledi!

PKK’nın eski yöneticileri Osman Öcalan ve Nizamettin Taş’a suikast girişimini MİT’in engellediği ortaya çıktı

pkk-ocalan-ve-nizamettin-tas-suikast.jpg