BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.395,40
HABER /  GÜNCEL

Cemaat'in ilk çözülen ismi cezaevinde

Sabah yazarı Sevilay Yükselir, Nurettin Veren'in cezaevinde olduğunu Twitter'dan duyurdu.

Abone ol

Cemaat ve Gülen aleyhine verdiği demeçlerle dikkat çeken Nurettin Veren, 12 Mayıs'ta cezaevine girmiş.

17 Aralık operasyonunun ardından Gülen Cemaat'i aleyhine yazılar yazan, haberler yapan bütün gazetecilere ve diğer bazı şahıslara rekor sayıda davalar açılmıştı.

Kendisini eleştiren herkese dava açan Fethullah Gülen'in son hedefi Nurettin Veren oldu.

Sabah Gazetesi yazarlarından Sevilay Yükselir, Nurettin Veren'in 12 Mayıs'tan beri Kırklareli Cezaevi'nde yattığını Twitter'dan duyurdu.  Yükselir şöyle yazdı:

"Gülen Cemaat'inin ilk çözüleni Nurettin Veren'in Gülen'e hakaretten cezaevine girdiğini duyunca paralel yapının gücünü birkez daha anladım++

Nurettin Veren 12 Mayıs'tan beri Kırklareli Cezaevi'nde yatıyor.Ve güzide basınımızdan hiç kimsenin bundan haberi yok!Yuh olsun hepimize"

CEMAATİ İFŞA ETMİŞTİ

Bir dönem Fethullah Gülen'in en yakınlarından biri olan Nurettin Veren, Gülen Cemaati'nin çözülen ilk isimlerinden biri olarak biliniyor. Yıllar önce Fethullah Gülen'in CIA'yla işbirliği yaptığını iddia etmiş, Gülen'in Türkiye aleyhine faaliyetlerde bulunduğunu söylemişti.

Veren ayrıca, Cemaat'in ordu içinde kadrolaştığını, birçok subayın geçmişte kendi öğrencileri olduğunu, onları eğittiklerini, bu subayların mezun olunca da kendilerini Gülen'in hizmetine adadıklarını anlatmıştı.

NURETTİN VEREN GÜLEN'İ ANLATIYORDU

Nurettin Veren, uzun süredin cemaatin yapısı ve Gülen hakkında açıklamalarda bulunuyordu. Veren'in geçtiğimiz yıl Ulusal Kanal'da yaptığı açıklamalar çok konuşulmuştu.

Programa konuk olan Veren, cemaatin önde gelen isimlerinden olan İlhan İşbilen'in üzerindeki şirketlerin kendisine nasıl devredildiğini böyle anlatmıştı:

"Bu arkadaş eliyle yetkileri teslim ederken kendisinin evi yoktu yaşı ellinin üzerindeydi. Sadakatında bu derece sadık olan bu insan, Fethullah Hoca tarafından sürekli ajan olarak itham edildi. Buna rağmen bu yetkileri bana devrederken, zerre miktar tereddüt etmedi. İsteseydi o da benim gibi o bu yetkilerle müesseselerin tamamını benden önce istediği gibi kullanırdı. 

KOÇ GİBİ TOKUŞTURDU

Ama Gülen'in usulüyle aynen insanları birbirine koç gibi tokuşturarak arkadaşı birbirine düşman haline getirmek için beni Gülen, İlhan İşbilen'den yetkileri almaya zorladı. Ve o arkadaşım da ceketini aldı arkasına bakmadan bu yetkileri bana devretti.

ARABASIYLA EVLİYDİ

Devrettiği zaman ne bir evi ne arabası 68 model tek kapı Anadol'u vardı. O araba müzeliktir, fotoğrafı vardır. Anadoluyu 2 milyon kilometre dolaşmış bir arabadır. Arabasıyla evliydi, 50 yaşına kadar sadakat için evlenmedi.

GÜLEN DİNLEME CİHAZLARI KOYDURDU

Buna rağmen cemaat içinde Gülen, bunun odasında dinleme cihazı koydurdu. Bütün arkadaşların odalarına dinleme cihazı koydurdu. Bütün FEM dershalerinde ve misafirhalerinde dinlem cihazları vardır. Dinleme raporlarını da benim elime verdi.  Benim elimdedir. Kendi arkadaşlarını dinletecek kadar vehim sahibidir.

SUSTURMALARI MÜMKÜN DEĞİLDİR

İşte dünyaya empoze edilen dünyanın büyük kurtarıcısı kutbul aktabın bu yönlerini gelecek programlarda Allah imkan verirse bizi yok etmezlerse bende de bu azim ve inat varken bu ülkeye bu vatana hizmet şuuru için yaptım. Aynı kararlılıkla mücadele edeceğim, ancak beni durdurmalarıyla mümkündür, susturmaları mümkün değildir. Herkesi Brütüs kendisini Sezar zannediyor. Sorgulanmayan hesap vermeyen kimse o şirktir.