BIST 9.757
DOLAR 32,57
EURO 35,03
ALTIN 2.456,65
HABER /  GÜNCEL

Cemaatçi ünlü iş adamından şok iddia!

Sahibi olduğu Kanaltürk ekranlarında konuşan cemaate yakınlığı ile bilinen ünlü iş adamı Akın İpek çarpıcı bir iddiada bulundu: Kovulacak isimler listesi verdiler!

Abone ol

Koza Altın İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Gülen Cemaati'ne yakınlığı ile bilinen ünlü iş adamı Akın İpek sessizliğini bozdu. İpek, sahibi olduğu Kanaltürk ekranlarında Tarık Toros'un yaptığı Gündem Özel programına konuk oldu. İpek, kendisine medyada işten çıkartması istenen isimleri içeren bir liste verildiğini iddia etti. İpek Paralel yapı iddialarına da tepki gösterirken "kim neye göre paralel nasıl biliyorsunuz" diye sordu.

Grupta yaklaşık 5 bin çalışan olduğunu söyleyen Akın İpek “2013 itibariyle en çok vergi veren 3. özel sektördük.  Şirketimizin son on yıl içerisinde ciddi bir büyümesi oldu. Bu büyüme tabi çalışma üslubumuzdan kaynaklanıyor. Biz risk alarak çalışmayı seven bir grubuz. Eğer elimizden gelen her şeyi yapıyorsak neticesi Allah'tan deyip o işe giriyoruz. Yaklaşık 150 milyon dolarlık bir yatırımla bugüne kadar Türkiye'de son 12 yıldan beri keşfedilmiş ve işletme haline getirilmiş ilk ve tek altın madeni  bizde. İşletmelerimiz devletin gerekli kurumları tarafından denetleniyor. Bu kurumların içerisinde ilgili bütün devlet kurumları var. Bizim sadece işletmelerimizden bir tanesi  olan Ovacık, 163 defa denetlenmiş.” Diyerek bu denetimlerden rahatsızlık duymadığını ifade etti.

"BENİ ÜZEN ŞEY YAPILAN HAKSIZLIK"

Yapılan denetlemelere itirazları olmadığını vurgulayan Akın İpek “Ama bütün bunlara rağmen, yasalara rağmen, hiçbir imtiyaz kullanmamış, kendi imkanları ile aramış. Bulamadığımız yerde var bir sürü. Bakın 300 tane sondaj yapıyoruz. Sadece bir tanesinden bir şey keşfetme imkanımız oluyor. Bulamadığımız yerde elimizi yıkıp çıkıyoruz, nasip değilmiş deyip bölgeyi terk diyoruz. Böyle çalışan bir işletmenin önünün kesilmesinin kime, ne faydası var ve neden kesilir? İşte burada beni üzen şey şu: Yapılan haksızlık "

‘VALİLİK 25 DEFA VERDİĞİ İZNİ BİLİNÇLİ BEKLETİYOR”

Gümüşhane'deki madenin kapalı olduğunu söyleyen İpek “Bu güne kadar 25 defa almış olduğum bir patlayıcı izni var. 26'ncı izin valilik makamında bekletiliyor. Aylardan beri ve sırf o belge verilmediği için orda yaklaşık 400 kişi şu anda madencilikte işsiz. Altın fiyatı düştüğü için aslında orayı kapatsak zarar etmeyiz. Ama biz insanlar işsiz kalsın istemiyoruz.” dedi.

"MEDYA İÇİN KOVULACAK İSİMLER LİSTESİ VERİLDİ"

Kendisine işten çıkarılması için isim listesi verildiğini söyleyen İpek “Grubumuza yapılanlar 2014'te başlamış değil ve sadece bana yapılan bir işlem değil. Ben yarın utanacağım birşeyi yapmam... Medyadan örnek verecek olursam mesela şu arkadaşlarımızın çıkarılması gibi... İsim listeleri veriliyor... Ben insanları düşüncelerinden dolayı işten çıkaracak birisi değilim. Zaten oradan başlıyor, bu bir sır değil.” ifadelerini kullandı

"HİÇ Mİ VİZDANINIZ SIZLAMIYOR?"

"Ankara'da üniversitenin yanında boş bir arsa vardı. Jeolojik olarak bina yapmaya müsait değildi. Kayma olduğu için kazık çaktık. Bu boş arsayı yeşillendirelim dedik... Bir baktık bir belge gelmiş. Bu yeşil alanı elinizden  alıyoruz. Hiç vicdanınız sızlamıyor mu? Okullar yurtlar yapıp devlete teslim ettik. 230 milyon liralık yardımda bulunduk"