BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.410,14
HABER /  GÜNCEL

Cemaat son kararını verdi!

Zaman yazarı Hüseyin Gülerce, cemaatin bu kavgadan geri adım atmayacağını söyledi.

Abone ol

Haberin iktidar ile cemaat arasında sıkıntı yaşandığı bir dönemde çıktığına dikkat çeken Gülerce, “Taraf Gazetesi 'nin yaptığı bu işi tasvip etmiyorum. Doğru bulmuyorum” dedi.

Hedefin “Erdoğan 'sız AK Parti” olduğunu ifade eden Gülerce, Taraf Gazetesi 'nin gazeteciliğini de eleştirerek, “Bu başlıktaki problem şu. Taraf Gazetesi bu başlığın ötesinde yangına benzinle gidiyor. Bana göre ortada küçük bir yangın var. Bu söndürülebilinir mi? Bu yangın her tarafı yakmadan söndürülebilinir. Şimdi alevleri rahatsız edici ve sıcaklığı hissediliyor ama söndürülebilinir.” ifadelerini kullandı.

Gülerce bu konuda şöyle devam etti: İnsanların bu kadar üzüldüğü şey şu: Bir yarılarında istikrarı, demokratikleşmeyi sağlama iradesi gösteren sevdikleri bir başbakan var. Bir tarafta da asla vazgeçemeyecekleri Fethullah Gülen Hocaefendi var. Ben diyorum ki: Bunların ikisi birlikte bir kristal vazo. Bu vazonun çatlamaması lazım.

“BU YASAKLAMAK DEĞİL Mİ?”

Sözlerinin devamında ise dershane tartışmalarına değinen Gülerce, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı 'ya seslenerek “Sayın Bakan kimseyi mağdur etmeyeceğim ' diyorsun. Bu öğrenciler üniversiteye nasıl hazırlanacaklar? İki milyon öğrenci nerede hazırlanacak?” diye sordu. Dershane tartışmalarında “yasaklamak” kelimesinin kullanmadığına dikkat çeken Gülerce, dershanelerin dönüştürülerek kapatılacağını savunarak “Bir adama “senin eve girmeni yasaklamıyoruz” diyorsun ama “Kapıyı mühürleyeceğiz” diyorsun. Şimdi bu yasaklamak değil mi?” şeklinde konuştu. Dershanelerin kapatılmasında asıl mağduriyeti öğrencilerin yaşayacağını da ekleyen Gülerce, bu konudaki çözüm yolunu da anlattı.

NE BAŞBAKAN NE HİZMET...

Gülerce bu konuda şöyle devam etti: ÖSYM, YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı oturacaklar üniversiteye giriş için okulu, okul öğretmenlerin öne çıkaran, ezberi ikinci plana atan bir çalışma yaparlar. Bu çalışmaya göre okullar yeniden dizayn edilir. Ondan sonra Bakan 'ın dediği gibi dershaneler kendiliğinden kapanır. Çözüm budur. Bu hem hizmeti hem hükümeti hem de Türkiye 'yi rahatlatacak formüldür. İnsanlar hem Başbakan 'ı seviyorlar hem de Fethullah Gülen Hocaefendi 'yi seviyorlar. Böyle iki arada preslenmek istemiyorlar. Böyle ısrar edilmesi doğru değil. Sayın Başbakan 'ı tanıyanlar “geri adım atmaz” diyor.

“OTOBÜS UÇURUMDAN YUVARLANACAK”


Bana göre hizmet hareketi de bir haksızlık karşısında geri adım atmaz. Eğitimin bu kadar önemli bir konusu ocaktan itibaren dershaneye kayıt yapmamakla çözüme kavuşacağı zannediliyorsa, kavuşmayacak. Eğitim darmadağın olacak. Ben bir uyarıda bulunuyorum: Bu otobüs eğer böyle giderse uçurumdan yuvarlanacaktır.