BIST 9.619
DOLAR 32,60
EURO 34,88
ALTIN 2.497,73
HABER /  GÜNCEL

Cemaat imamları gözaltında Afyon merkezli Paralel şoku

AFYON başta olmak üzere 7 ilde gerçekleşen paralel yapı operasyonunda işadamları ve cemaat imamları gözaltına alındı.

Abone ol

AFYONKARAHİSAR merkezli 7 ilde sabah saatlerinde başlatılan operasyonda şu ana kadar 35 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Afyonkarahisar, Aydın, İstanbul, Uşak, Kayseri, İzmir ve Balıkesir İllerinde yapılan operasyonda Paralel Devlet Yapılanmasının Bölge imamları, İl İmamı ve ilçe imamlarının bulunduğu kişilerin yanı sıra işadamları gözaltına alındı.

Bu isimler arasında Alila Termal Otelin sahibi Ali Acar, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil ile birlikte İşadamları, sarraflarında bulunduğu kişiler sabah saatlerinde Afyonkarahisar Devlet Hastanesine getirilerek sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğüne götürüldüler.

CEP TELEFONLARI EVDE KENDİLERİ YOK

Operasyonun eş zamanlı başlamasının ardından Afyonkarahisar’da bazı işadamlarının evlerine giden Emniyet Ekipleri haklarında gözaltı bulunan bazı işadamlarının evde olmadıklarını tespit etti. Bu kişilerin teknik takip yapılabileceğini düşünerek evlerinde cep telefonlarını bıraktıkları düşünülüyor.

Emniyet Ekiplerinin halen haklarında gözaltı kararı olan 10’dan fazla kişinin aranmaya başladığı

BELEDİYE BAŞKANININ ESKİ ORTAĞI DA GÖZALTINDA

Sabah yapılan operasyonda Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av Burhanettin Çoban’ın eski ortağı Av Ali Rıza Küçükilhan’ında gözaltına alındığı öğrenildi. Paralel Devlet Yapılanması /Fetö örgütüne üye olmak ve örgüte maddi destek sağlamak amaçlı kurulan bazı şirketlerin mütevelli heyetlerinde görevli olan kişilerin ve bu şirketlerin yöneticileri konumundaki kişilere yönelik yapılan operasyonda Bank Asya Afyonkarahisar Şubesinin eski müdürü Erkin Gök ile birlikte sarraflar Kamil Türe ile Yusuf Erbaş’da gözaltına alınanlar arasında.

İMAMIN KURYE OLAN ŞÖFÖRÜ DE GÖZALTINDA

Operasyonda Bölge İmamının şöförlüğünü ve kuryeliğini yapan İlyas Demirci ile birlikte Körfez dersanesi Mustafa Şahin’de gözaltına alındı. Operasyonda ayrıca ilçe imamları, bölge imamları hakkında da gözaltı kararı bulunuyor.

OSMANBEY KOLEJİ HEYETİ İÇİN YURTDIŞI YASAĞI

Bu operasyonla bağlantılı olarak Afyonkarahisar’da Milli Emlak Genel Müdürlüğünden bedelsiz olarak arsası temin edilen ve sadece arsa bedelinin 30 milyon TL olduğu belirtilen Osmanbey Kolejinin yöneticileri ile mütevelli heyeti içinde Kamu Kurumlarını zararına dolandırıcılık suçlamasıyla 16 işadamı ve yönetici hakkında yurt dışı yasağı getirilmişti.

NİL TERMAL SAHİBİ GÖZALTINDA

Bugünkü operasyonda gözaltına alınanlar arasında otelinin ismini Fethullah Gülen’in verdiğini daha önce açıklayan İşadamı Ali Acar’da bulunuyor. Ali Acar Nil Termal adındaki otelinin ve diğer iki şirketinin de arasında bulunduğu şirketlerinin yaklaşık 60 milyon TL lik borçları için geçtiğimiz hafta Afyonkarahisar Adliyesinden İflas Erteleme kararı verilmesi için müracaat etmişti.