BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Cem Uzan hızlı başladı

Seçim startını veren Genç Parti Lideri Cem Uzan milletvekillerini yıl sonunda istifaya çağırdı.

Abone ol

Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan, ''Aklı selim tüm milletvekillerini, 31 Aralık 2006'da Cumhurbaşkanı seçiminden 4 ay önce milletvekilliğinden istifa etmeye davet ediyorum'' dedi. Cem Uzan, partisinin ''seçim startı''nı vermek üzere Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen toplantıda, eşi Alara Uzan ile el ele tutuşarak, ''Gençlik Marşı'' eşliğinde sahneye çıktı.
   
Uzan, burada yaptığı konuşmada, kendisine çok haksızlık yapıldığını, zulmedildiğini, hakaret ve iftiralara uğradığını ileri sürerek, bunun yarın da yapılmaya devam edileceğini, bunların hepsinin siyasette olmasından kaynaklandığını iddia etti. 

Amaçlananın, kendisi ve partisinin yıldırılmak, bezdirilmek olduğunu savunan Uzan, ancak ne kendisinin, ne partisinin, ne de partisine oy verenlerin korkmadığını söyledi. Uzan, ''Ben geçmişimle gurur duyuyorum. Ben yarattığım eserlerle, ailemle, ismimle gurur duyuyorum'' dedi.
   
Türkiye'de bugün insanın çalışabilmesi, üretebilmesi, yani iş ve aş sahibi olmasından daha önemli hiçbir konunun bulunmadığını dile getiren Uzan, bugün Türkiye'de milyonlarca insanın işsizlik sıkıntısı  ve acısını yaşadığını, sadece son 18 ayda tekstil sektöründe bir milyon kişinin işinden olduğunu kaydetti.

Türk köylüsü ve tarımının da perişan halde olduğunu, Türk sanayisi ve birçok sektörün kan ağladığını, esnafın siftahsız dükkan kapattığını, işçinin, memurun ve emeklinin halinin içler acısı olduğunu belirten Uzan, iktidarın ise pembe tablolar çizdiğini savundu.

Başbakan olduğu takdirde birinci önceliğinin işsizliği yok etmek olacağını ifade eden Uzan, ayrıca üniversite sınavlarını kaldırmanın da hedefleri arasında bulunduğunu söyledi.

AB ile müzakerelerin başlamadan tıkanma noktasına geldiğini öne süren Uzan, Türkiye için çok daha akılcı, gerçekçi, kısa vadede gerçekleşecek bir AB statüsünün hedeflenmesi gerektiğini ifade etti.

Arkasında yer alan Türk Bayrağı'nı gösteren Uzan, ''Bakın bu bayrak 'Türkiye Bayrağı' değil, şehit kanıyla sulanmış 'Türk Bayrağı'dır. Bu cumhuriyeti 'Türkiye ordusu' değil, 'Türk ordusu' kurmuştur. Hiçkimse Türk milletine alt kimlik diyemez'' dedi.
    
SEÇİM KONUSU
   
Türkiye'de aklı selim olan her vatandaşın bu yıl seçim yapılması  gerektiğini düşündüğünü söyleyen Uzan, Başbakan'a göre ise seçimlerin  14 Ekim 2007'de yapılacağını, bu durumda parlamentonun 2007'nin Mayıs ayında Cumhurbaşkanı'nı seçeceğini söyledi.
   
Cumhurbaşkanı seçiminden 60 gün sonra genel seçim takviminin başlayacağını belirten Uzan, milletvekillerinin fiili görev sürelerinin bitmesine 60 gün kala, 7 yıl Türkiye'yi yönetecek bir Cumhurbaşkanı seçmelerinin doğru olmadığını öne sürdü.
 
Uzan, ''Aklı selim tüm milletvekillerini, 31 Aralık 2006'da Cumhurbaşkanı seçiminden 4 ay önce milletvekilliğinden istifa etmeye davet ediyorum. Bu arada bir kez daha sayın Başbakan'a sesleniyorum; siz de sağduyunun sesini dinleyin, cumhurbaşkanlığı seçiminden önce güven tazeleyin, ülkeyi germeyin. Tekrar iktidar olursanız kimse sizin partinizin seçeceği Cumhurbaşkanı'na ses çıkaramaz'' dedi.

İktidarın herkese ahlak dersi vermeye çok meraklı olduğunu da ifade eden Uzan, ahlaki çöküntünün bu dönem zirveye çıktığını, yolsuzluk ve rüşvetin arttığını öne sürdü.