BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Cem Uzan Edirnede!

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, sel felaketini hükümete yükledi.

Abone ol

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, Edirne'nin yaşanan taşkınları hak etmediğini belirtti.

Uzan, yaşanan sel felaketini incelemek üzere geldiği Edirne'de, zırhlı personel taşıyıcıyla taşkınların yoğun olduğu Karaağaç Mahallesi'ne gitti.

Uzan, sular altında olan Lozan Caddesi'ni zırhlı araçla geçtikten sonra, Tunca Köprüsü yanında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en batısındaki Edirne'nin, ''Ankara iktidarı tarafından senelerdir unutulan bir kent'' olduğunu söyledi.

Edirne'nin yaşanan taşkınları hak etmediğini kaydeden Uzan, ''Bundan önceki seçim kampanyalarında Edirne'nin unutulduğunu söylüyordum. Şu an Edirne'nin yaşadığı bu felaket bunun bir göstergesidir. 40 senedir bir Meriç Nehri ıslah edilememiştir. Bulgaristan ve Yunanistan komşumuzla bir araya gelip bu işi çözemedik. Taşkınlar sadece bu iktidarın değil, bundan öncekilerin de Edirne'ye ne kadar uzak olduklarının güzel bir göstergesidir. Bu kabul edilebilir bir şey değildir''dedi.

Meriç Nehri'nin ıslahının en hızlı biçimde yapılması gerektiğini anlatan Uzan, şunları kaydetti: ''Bu Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye'nin ortak çalışmasıyla yapılması gereken bir faaliyettir. Tek taraflı bir şey değildir. Ama
şu günlerdeki sayın bakanlarımız yurtdışına seyahat etmeyi çok seviyorlar. Bulgaristan'da Yunanistan'da yurtdışı seyahatlerinde bugünü gündeme getirerek bu işe el atarlarsa, Edirne bir daha böyle bir şey yaşamaz. Edirne bunu yaşamayı hak etmiyor.''

Uzan, daha sonra, su taşkınlarının yaşandığı İpsala bölgesine hareket etti.