BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,02
ALTIN 2.465,79
HABER /  GÜNCEL

Cem Uzan Bakan'la görüştü!

Enerji Bakanı Güler'in bugün sürpriz bir konuğu vardı. Bakanla konuşan Cem Uzan 'Mahkemeleri kazanacağım: Uzlaşalım, devlet tazminat ödemesin' dedi.

Abone ol

Ankara'da sürpriz ziyaret... Genç Parti lideri Cem Uzan, Enerji Bakanlığı'na gitti. Bakan Hilmi Güler ile 20 dakika görüştü... "ÇEAŞ ve Kepez'e haksız yere el konuldu. Avrupa mahkemelerinde açtığım davaları kazanacağım. Eğer uzlaşırsak devlet yüklü tazminat ödemekten kurtulur" dedi. Bakan, hiçbir şey söylemedi...

Güler ile Uzan'dan ÇEAŞ zirvesi

Enerji Bakanı Güler, ÇEAŞ ve Kepez Elektrik'in eski sahibi Genç Parti Başkanı Cem Uzan'la 20 dakikalık sürpriz bir görüşme yaptı... Uzan'ın zirvede, şirketlerine haksız yere el konulduğunu savunduğu ve bu karara karşı açtığı davaları kazanacağını iddia ettiği öğrenildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, imtiyaz sözleşmesi feshedilen ÇEAŞ ve Kepez Elektrik'in eski sahibi, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan ile makamında 20 dakika süren gizli bir görüşme yaptı. Görüşme, Cem Uzan'ın talebi üzerine gerçekleşti. Bakan Güler, Cem Uzan'a dün saat 11.00 için randevu verdi. Uzan, bakanlık makamında yapılacak görüşme için saat 10.45'te, Ford marka "34 TC 3109" plakalı siyah jeep ile Enerji Bakanlığı'na geldi. Uzan'a, 3 korumanın bulunduğu beyaz bir Renault'un eşlik ettiği gözlendi. Cem Uzan, 2. katta bulunan makama, Genç Parti'den bir yöneticiyle birlikte çıktı. Randevusuna erken gelen Uzan'ı, saat 11.00'e kadar Enerji Bakanı Güler'in Özel Kalem Müdürü Renan Cicioğlu ağırladı.

20 DAKİKALIK GÖRÜŞME

Bakan Güler ile Cem Uzan görüşmesi saat 11.02'de başladı. Güler, Cem Uzan'ı, 'Hoş geldiniz' diyerek tokalaşıp, makamına davet etti. 20 dakika süren Güler-Uzan görüşmesinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Sami Demirbilek de hazır bulundu.Büyük gizlilik içinde gerçekleştirilen görüşmede Cem Uzan'ın, ÇEAŞ ve Kepez'e haksız yere el konulduğunu bir kez daha yineleyerek, imtiyazın kaldırılmasının ardından açtığı davaları kazanacağını iddia ettiği kaydedildi. Uzan, davaları kazanması durumunda kamunun yüklü miktarda tazminatla karşı karşıya kalacağına dikkat çektiği ve Bakan Güler'den sorunun uzlaşmayla çözümü için yardımcı olmasını istediği belirtildi.

YİNE SEKTÖRDE OLACAĞIZ

Cem Uzan, parti lideri ve bir işadamı olarak potansiyelinin ve belli bir çevresinin bulunduğu, bu yeri korumaya kararlı olduğu mesajı verdi. Uzan'ın, ÇEAŞ ve Kepez'e el konulmasıyla birlikte enerji sektöründe geri plana düştüklerini ancak bu sektörde yeniden güçlü biçimde yer alacaklarını kaydettiği aktarıldı. Enerji Bakanlığı yetkilileri, SABAH'ın konuya ilişkin sorusu üzerine, Enerji Bakanı Güler'in yaklaşık 1 yıl önce de Uzan'la bir görüşme yaptığını anımsatarak, "Görüşme talebi, Cem Uzan'dan geldi. Sayın Bakan Güler, Çarşamba günü saat 11.00 için randevu verdiği Uzan'la bir görüşme yaptı" değerlendirmesinde bulundu.

Haber: OLCAY AYDİLEK
Kaynak: