BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.437,83
HABER /  SPOR

Celtic taraftarlarının Filistin bayraklı kareografili desteği Şampiyonlar Ligi'ne damga vurdu

UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu maçında İskoç temsilcisi Celtic'in, İspanya ekibi Atletico Madrid takımını konuk ettiği maçta Celtic taraftarı, bayrak açıp, tezahüratlarla Filistin'e destek verdi. Taraftarlar, "Yürü, yürü; yüreğindeki umutla; ve asla yalnız yürümeyeceksin!" sloganları attı.

Abone ol

UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu maçında İskoç temsilcisi Celtic, İspanya ekibi Atletico Madrid takımını konuk etti. 

2-2 berabere biten maça Celtic taraftarlarının Filistin'e bayraklı ve koreografili desteği damga vurdu.

İskoç temsilcisi Celtic’in taraftarları, kulübün karşı çıkmasına rağmen İsrail’in ablukası altındaki Filistin’e destek vermeye devam ediyor.

Celtic ile Atletico Madrid maçında yine benzer görüntüler ortaya çıktı.

Tribünde kareografi yaptılar

Celtic Kulübü yetkilileri, Şampiyonlar Ligi’ndeki Atletico Madrid maçına Filistin bayraklarıyla gelinmemesi için taraftarlara çağrı yaptı ancak İskoç taraftarlar, kulübün bu çağrısına kulak asmadı ve tribünlerde Filistin desteğini yine sürdürdü.

UEFA’nın konuyla ilgili yasaklamalarını dinlemeyen taraftarlar maç öncesi marşlarla Gazze’ye destek verdi.

Filistin bayrakları açan Celtic taraftarı, "Yürü, yürü; yüreğindeki umutla; ve asla yalnız yürümeyeceksin!" sloganları attı.

“Celtic bir futbol kulübüdür, siyasi bir organizasyon değildir” şeklindeki kulüp açıklamasına tepki gösteren Celtic Taraftarlar Derneği, “Tribünlerde siyasi görüşlerini ifade etme hakkına sahip olduklarını” belirtmişlerdi.

2016’da Filistin Bayrağı açtığı için UEFA soruşturmasına maruz kalan Celtic taraftarı para cezasının 2 katı bağış toplamışlardı.