BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Hakan'dan AK Parti'nin Filistin mitingine eleştiri! Sonra yapılması daha münasipti

AK Parti'nin 28 Ekim günü İstanbul'da yapacağı Filistin Mitingi ile ilgili tartışmalara katılan Hürriyet Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, "AK Parti'nin Filistin mitinginin 28 Ekim'de değil, farklı bir tarihte olması daha münasip kaçardı" dedi.

Abone ol

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, AK Parti İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenleyeceği Filistin mitinginin Cumhuriyet Bayramı'ndan bir gün önce yapılacak olmasını eleştirdi.  28 Ekim'de yapılacak Filistin mitingine Cumhur İttifakı'nın liderlerinin de katılacağını hatırlatan Hakan, şunları kaydetti:

Bayramla bir bağlantısı yok!

İsrail’in gaddarlığına itiraz etmek, bebeklerin öldürülmesine karşı çıkmak, vahşete dur demek, mağdurlarla dayanışma sergilemek amacıyla düzenlenen bir mitingle Cumhuriyet kutlamaları arasında herhangi bir bağlantı kurulmaz, kurulamaz. Bunlar apayrı şeyler.

Çok daha münasip kaçardı

Ancak mitingin tarihi farklı olabilirdi. Miting, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutlayacağımız günden bir gün önce yapılacak. Keşke zamanlama böyle belirlenmeseydi. Keşke mesela 31 Ekim günü, mesela 1 Kasım günü yapılsaydı bu miting. Çok daha münasip kaçardı.

Mitingin temel çağrısı

Mitingin çerçevesi de çok önemli. Erdoğan, dün şöyle dedi: 'Tüm taraflar elini tetikten çekip derhal ateşkes ilan edilmeli. Hem İsrail’in saldırıları hem de İsrail’e yönelik füze atışları kesilmeli' İstanbul mitinginin temel çağrısı, net talebi, tek derdi bu olmalı.

Yazının tamamı için tıklayın...