BIST 10.674
DOLAR 32,18
EURO 34,93
ALTIN 2.423,46
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Çelikten villalar inşa ediliyor

Saros İnşaat, Zeytinsuyu Tepesi Evleri’nde, güveni ve huzuru bir arada yaşatıyor

Abone ol

Hafif çelik yapı sistemi ile Türkiye’de üretilen ilk toplu yerleşim projesi olan Zeytinsuyu Tepesi Evleri’nin 4. etabını yıl sonunda tamamlayacak olan Saros İnşaat, insan hatasını sıfıra indiren hafif çelik yapı sistemiyle, esnek, dayanıklı, uzun ömürlü ve hafif olma özelliklerine sahip ve bu nedenle de depreme karşı güvenli villalar inşa ediyor.

Yeşilköy Atatürk Havalimanı’na 20 dakika uzaklıkta, TEM Kumburgaz gişeleri çıkışında, ulaşım kolaylığı ve işlevsel konforu ile deprem korkusundan uzak, dört mevsim huzurlu ve keyifli bir yaşam sunuyor. Hafif çelik yapı sisteminin sağladığı avantajların yanı sıra, inşaatlarda kullanılan malzemenin kalitesi de, Zeytinsuyu Tepesi’ndeki dubleks villaları konforlu ve güvenli kılıyor.

Evler, betonarme yapılarda olduğu gibi radye temel üzerine oturtuluyor. Betondan üretildiğinde, toplam bina ağırlığı 320 tona ulaşan villalar, beton binaların 20’de biri oranında, sadece 16 ton ağırlığında inşa ediliyor. Böylece betonarme binalarda 1.5 ton olan metrekareye düşen ağırlık, hafif çelik villalarda 110 kiloya iniyor. Bu nedenle binanın maruz kalacağı deprem yükü de betonarme sisteme göre çok daha az, deprem güvenliği de en üst seviyeye ulaşmış oluyor.

Altı aylık rekor inşaat hızı ve izolasyon avantajlarının yanı sıra, ithal beyaz eşyaya sahip ankastre mutfak, merkezi elektrik süpürgesi, ısı dağıtım sistemine sahip şömine, çatı pencereleri ve kablosuz internet gibi işlevsel konfor özellikleri Zeytinsuyu Tepesi villalarını ayrıcalıklı hale getiriyor. Projede ayrıca, özel kameralı güvenlik sistemi, paratoner, tenis kortu, yüzme havuzu, sinema salonu, briç-bezik odası, koşu parkuru ve doğal gölet gibi sosyal donatılar alanları da yer alıyor.