BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.427,59
HABER /  EKONOMİ

Turkcellden 150 bin YTL

Turkcell teknoloji tutkunu gençlere destek amacıyla ödüllü teknoloji yarışması düzenliyor.

Abone ol

Turkcell, Türkiye'deki teknoloji tutkunu gençlerin yaratıcı çalışmalarına destek olarak inovasyonu özendirmek amacıyla bir teknoloji yarışması düzenledi. Türkiye'nin yaratıcı beyinlerinin ödüllendirileceği ''Turkcell MobilGelecek Yarışması''nda beş ayrı dalda toplam 150 bin YTL ödül verilecek. Türkiye'deki teknoloji tutkunu gençlerin yaratıcı çalışmalarına destek vermek amacıyla yola çıkan yarışma, kamuoyunda farkındalık yaratarak inovasyonun Türkiye'deki gelişimine destek olmayı ve özel sektör-üniversite işbirliğini pekiştirmeyi hedefliyor.

Tanıtım toplantısında açılış konuşmasını yapan Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu, toplumun refah seviyesinin yükselmesinde inovasyonun önemine dikkat çekerek ''Toplumumuzun refah seviyesinin yükselmesinin ancak inovasyon aracılığıyla yaratılacak yeni ürün ve hizmetlerle mümkün olacağına inanıyoruz'' dedi.

Develioğlu, Türkiye'nin yenilikçi potansiyelinin ortaya çıkartılması, Türkiye'nin teknoloji dünyasında hak ettiği yere gelmesi için genç beyinlerin ve yaratıcı fikirlerin daha çok desteklenmesi gerektiği gerçeğinden yola çıkarak projelendirilen yarışmanın Türkiye'de mobil dünyanın gelişimini olumlu yönde etkileyeceğini ifade etti. Yarışmanın danışmanlığını üstlenen Ali Akurgal ise Turkcell'in bu yarışma ile rekabet gücü yüksek bir ekonomi yaratmak için vazgeçilmez olan inovasyonu geliştirmek adına önemli bir adım attığını vurguladı.

5 AYRI DAL
Turkcell MobilGelecek Yarışması toplam beş ayrı dalda düzenleniyor. Önerilen çözüm ve hizmetin sağlayacağı bireysel yarar, kurumsal yarar ve toplumsal yarara göre üç ana dala ayrılan yarışmada, iş modeli ve akademik dallar ise özel dallar olarak belirlendi. Yarışmanın sonucunda her dalın birincisine 30.000 YTL tutarında ödül verilecek. Gençlere yönelik olarak tasarlanan yarışmaya bireysel olarak başvurulabileceği gibi, bir çalışma grubu olarak veya bir firma adına da başvurulabiliyor. Yarışmaya başvurular, 25 Mayıs 2007'de sona erecek. Ödül töreninin ise Ekim 2007'de yapılması planlanıyor. Yarışma ve başvuru koşullarıyla ilgili www.turkcell.com.tr adresinden bilgi alınabiliyor.