BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Aile hekimliği iflas etti iddiası

CHP Denizli Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Neşşar aile hekimliğinin iflas ettiğini savundu.

Abone ol

CHP Denizli Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Neşşar, Denizli'de aile hekimliği ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

Denizli'de Aile Hekimi yerleştirmelerinin yapıldığı evvelki gün, Sağlık Bakanlığının tüm baskılarına karşın durumu uygun 460 doktordan sadece 200'ü aile hekimi pozisyonuna talip oldu ve 80 pozisyon boş kaldı. Honaz ve Sarayköy İlçelerine aile hekimi bulunamadı.

Her bir aile hekimine 3,500 kişinin bağlanacağı hesaplandığında 300,000 Denizlili sağlık hizmetinden mahrum kaldı. Skandal bununla kalmıyor. İl Sağlık Müdürünün usulsüz uygulamaları nedeniyle Tabip Odası dava üstüne dava açıyor. Son uygulamada aile hekimliğine başvuran adaylardan peşinen, puanları kendilerinden düşük olan hekimlerin görevlendirilmesine itiraz etmeyeceklerine dair imza alınıyor.

Bunu imzalamayan hekim görevlendirilmiyor. Yani söz 30,000 görev puanı olan ve yıllardır merkeze gelmek için sıra bekleyen hekimler yerine 2,000 puanlı "yandaşlar" atanıyor ve bunların yerine merkezde yüksek puanlı hekimler kırsala gönderiliyor. Aile hekimliğine karşı tavır alan hekimler belli bir partiye yada görüşe de bağlı olmadıklarına göre, bu tepkinin sadece mesleki bilgileriyle aldıkları kararları ile ortaya çıktığı açık. Zaten Türkiye'de yandaşları dışında sağlıkta dönüşümü onaylayan bir tek doktor yok. Uygulamaya boyun eğenler ya baskılardan yada geçim kaygılarından dolayı böyle davranıyor. Sağlık Bakanı, "sağlık çalışanlarına rağmen" başarılı olamayacağını anlayamadan iktidardan düşecek. Sonra da iktidar, sağlık çalışanları ve yurttaşlarla omuz omuza vererek hep birlikte ülkeye uygun çağdaş bir sağlık düzeni kuracağız. Takvim ve saat işliyor. Görüşlerimi yurttaşlarımız ve basın mensuplarımızla paylaşıyorum.