BIST 10.677
DOLAR 32,21
EURO 34,97
ALTIN 2.427,78
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Promosyon gelirleri nerede?

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, promosyon sorununa dikkat çekti.

Abone ol

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, ''Bankalarla yapılan anlaşmalarla sağlanan 'promosyon' adı altındaki ek gelirlerin, çalışanlara verilmek yerine okulların devletçe karşılanması gereken giderlerinde kullanıldığını'' öne sürdü. Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, eğitimli ilgili bazı sendikaların, ''(Banka promosyonları sorununu çözdük, zafer kazandık, hakkımız söke söke aldık) yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını'' savundu.

Promosyonların, bakanlık talimatıyla milli eğitim müdürlükleri tarafından eğitimcilere dağıtılacağı yönündeki sözlerin aylar önce söylendiğini ifade eden Avcı, ''Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in de Ağustos ayında yayınlanmış talimatı olduğunu'' kaydetti. Avcı, ''Bankalarla yapılan anlaşmalarla sağlanan ''promosyon'' adı altındaki ek gelirlerin, çalışanlara verilmek yerine okulların devletçe karşılanması gereken elektrik, telefon, yakıt giderleri yanında, boya, badana ve dekorasyon gibi harcamalarda kullanıldığını'' öne sürdü. Avcı, bazı il ve ilçelerde okullar yerine milli eğitim müdürlüğünün bankalarla anlaştığını ve promosyonların okul yapımı, araç alımı, makam odası tefrişi gibi konularda kullanıldığını iddia etti.

Banka promosyonları ile sağlanan ek gelirin kişi başına yılda ortalama 150 YTL kazanç sağladığını kaydeden Avcı, promosyonları çalışanlarına paylaştırmayan kuruluşların üzerinde öğretmenlerin baskı yaratmasını istedi. Avcı, ''Öğretmenlerimizin gerekirse dilekçelerle kurumuna ve bankaya başvurarak alınan promosyondan payını istemesi gerekir'' dedi.