BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Çelik yelekli gelinlik

Düğünleri yasa boğan maganda kurşunlarına karşı, gelinlerin korunması için çelik yelekli gelinlik yapıldı.

Abone ol

İzmirli ünlü modacı Hanife Çetiner, düğünlerde rast gele silahla ateş edilerek ölüm ve yaralanmalara neden olan magandaları protesto etmek, gelinlerin bu maganda kurşunlarından korunmasını sağlamak amacıyla çelik yelekli gelinlik yaptı.

20 yıllık modacı Hanife Çetiner'in 2007'nin gelinlik modası olduğunu belirttiği ve zarif bir çelik yelekle hazırladığı gelinliği 2006 Best Model Of Turkey üçüncüsü manken Ürün Besen tanıttı. Gelinliğin üzerine, düğün magandalarını protesto etmek ve gelinleri korumak için hazırladığı çelik yeleği kendi elleriyle giydiren Çetiner, Türklerde gelinlere yelek giydirilmesinin Orta Asya'dan bu tarafa var olduğunu, ancak hayvan derilerinden dikilen bu yeleklerin zamanla değişim gösterdiğini kaydetti. Çelik yelek kılıfının Hollanda kaynaklı özel elyafla hazırlandığını belirten Çetiner, zarif bir görünüm verilen yeleğin içine çelik plakaların yerleştirileceği bölümlerin olduğunu bildirdi.

Düğün magandalarının yaşattığı acı olaylara dikkat çekmek ve uyarı amaçlı bu yeleği yaptığını belirten ünlü modacı Çetiner, "Deneyimli bir moda tasarımcısı ve uygulayıcısı olarak gelinlere şık çelik yelek giydirerek onları maganda kurşunlarından koruyabiliriz. Bunu düşünerek bu yeleği tasarladım" dedi.