BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.426,20
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çelik, PKK'nın gizli mesajını açıkladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, terör örgütü PKK'nın Hüseyin Aygün'ü neden kaçırdığını anlattı.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, PKK terör örgütünün 'Zazayım' diyen CHP'li Hüseyin Aygün'ü kaçırmasının Kürtlere ve diğer gruplara dönük bir asimilasyon politikasının çarpıcı bir örneği olduğunu söyledi.

Çelik, "Kürt kimliği için mücadele edenlere, PKK'nın çizdiği alan dışında Kürt olma hakkı tanınmıyor. En büyük asimilasyon ve inkar politikası bu" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK'lı teröristler tarafından kaçırılmasını twitter hesabından değerlendirdi.

CHP'li Aygün'ün PKK tarafından kaçırılmasının ardından teröristlerin dün de BDP'li milletvekillerinin yolunu kestiğini hatırlatan Çelik, PKK terör örgütünün burada ise gizli bir mesaj verdiğini söyledi. PKK terör örgütünün burada 'Zazayım' diyen Hüseyin Aygün'ü asimile etmeye çalıştığına dikkat çeken Çelik, ayrıca PKK'nın tanımladığı şekilde Kürt olmayan herkesi asimile etme politikasının da ortaya çıktığını belirtti. PKK'nın kendisinin istediği şekilde 'Kürt' olmayan herkesi hedefe aldığına vurgu yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, twitter hesabından şu değerlendirmelerde bulundu:

PKK AYGÜN'E "ÖZEL SAVAŞ YÜRÜTÜCÜSÜ" DİYOR

"PKK, CHP'li Aygün'ü kaçırdıktan sonra BDP'lilerin yolunu kesmiş, propaganda-sohbet görüntüleri var gazetelerde. PKK gizli bir mesaj veriyor. PKK'nın Kürtlere ve diğer gruplara dönük asimilasyon politikasının çarpıcı bir örneği bu. 'Zazayım' diyen Aygün'ü asimile etmeye çalışıyor. Aygün'ün 'Zazayım' demesi, ona PKK'nın 'özel savaş yürütücüsü' sıfatı takmasına yetiyor. Hedef olmasını sağlıyor.

PKK KÜRDÜ OLMAYAN HERKES HEDEF

CHP'den ayrılması isteniyor. PKK'nın tanımladığı şekilde Kürt olmayan herkesi asimile etme politikası ortaya çıkıyor. 'PKK Kürdü' olmayan herkesi hedefe alıyor. PKK'nın Kürtlüğü, Aleviliği, Sünniliği tanımlama, kimliklere baskı politikasına 'barış', 'kimlik mücadelesi' sıfatları yakıştıranlar var. Kürt kimliği için mücadele edenlere, PKK'nın çizdiği alan dışında Kürt olma hakkı tanınmıyor. En büyük asimilasyon ve inkar politikası bu."